Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

Όπως λέμε Διακοπές


Οι διακοπές είναι υπόθεση υποκειμενική καθώς ο καθένας μας τις αντιλαμβάνεται και τις απολαμβάνει με διαφορετικό τρόπο.Οι καλοκαιρινές διακοπές ειδικά είναι επιτακτική ανάγκη για το κάθε άτομο.Είτε το γνωρίζει είτε όχι.Είναι η χρονική περίοδος,για άλλους μικρότερη και γι άλλους μεγαλύτερη, όπου αλλάζουμε όλα αυτά που κάνουμε καθημερινά.Δεν έχει και τόση σημασία αν θα ξοδέψουμε πολλά ή λιγότερα χρήματα για τις διακοπές μας αρκεί η επιλογή μας να μπορέσει να φέρει την επιθυμητή ξεκούραση και αναζωογόνηση στο σώμα και τη γαλήνη στην ψυχή μας. Οι διακοπές μας βοηθούν να αποφορτιστούμε από το επαγγελματικό στρες και την όποια ρουτίνα περιβάλλει την καθημερινότητά μας. Αλλαγή παραστάσεων και συνηθειών πάντα συνοδευόμενη με μια γερή δόση από την ανεμελιά του τεμπέλη.Το χρειαζόμαστε και αυτό! Είναι ένα από τα μυστικά της αύξησης της παραγωγικότητας μας όταν θα επιστρέψουμε στη βάση μας.Ως γνωστόν οι διακοπές λειτουργούν ευεργετικά και στον τομέα της εργασίας μας.
Σε καμιά περίπτωση οι διακοπές μας δεν θα πρέπει να θυμίζουν το ξενύχτι και τις υπερβολικές καταχρήσεις που κάναμε στο χθεσινοβραδινό πάρτι με αποτέλεσμα την επομένη να είμαστε για κλάματα και να θέλουμε ένα διήμερο για να συνέλθουμε από το hangover...Για πάρα πολλούς το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών μοιάζει σαν να έχουν επιστρέψει από το μεγαλοπρεπές πάρτι ενός φίλου η συγγενή. Κουρασμένοι και γεμάτοι τοξίνες από τις υπερβολές.Αλλά αυτές δεν είναι διακοπές για ανανέωση,Είναι μια από τα ίδια.
Μερικά επίσης από τα αληθινά οφέλη των πραγματικών διακοπών είναι πως ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, αφουγκραζόμαστε  το σώμα μας και αυτό που πραγματικά χρειάζεται.
Αλλάζουμε  γεύσεις και εμπλουτίζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες με αρκετό νερό, περισσότερα φρούτα και σαλάτες εποχής και κανένα ψαράκι.Φροντίζουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας για παράδειγμα να κοιμηθούμε  και  να ασκηθούμε καλύτερα. Συζητάμε , επικοινωνούμε και χαμογελάμε περισσότερο.Επαναπροσδιορίζουμε πρόσωπα και σχέσεις που είναι σημαντικά για εμάς.
Πολλές φορές μετά από διάστημα καλοκαιρινών διακοπών οι άνθρωποι όταν επιστρέφουν  είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πλάνα που περιλαμβάνουν αλλαγές στη ζωή τους.
Όλοι χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση και μια ανανέωση.Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι διακοπές όταν οι μπαταρίες μας έχουν αδειάσει.Να μας επαναφορτίζουν. Για να επιστρέφουμε πιο  δυνατοί.


Κάπου είχα διαβάσει πως ένα από τα μυστικά της ζωής είναι: 

Να Θεραπεύεις τις Αισθήσεις με την Ψυχή.Και την Ψυχή με τις Αισθήσεις...


Από το Web Radio ακούγεται το  <the aftermath of love> Soulstance

Καλές διακοπές.

Mr Soul Radio.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου