Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2016

Ευγενής Άμιλλα

Κάποιοι είναι μονίμως τσακωμένοι με την Α λ ή θ ε ι α!
Το ποδόσφαιρο όμως ,εκτός από ένα συλλογικό άθλημα, είναι όπως η ζωή μας.Σε όλες της τις εκφάνσεις.Μικρές και μεγαλύτερες μάχες.Μικροί και μεγαλύτεροι <πόλεμοι>.Αυτό που μετράει όμως είναι ο συναγωνισμός για τα πρωτεία να γίνεται σε καθαρό και φίλαθλο πνεύμα.Στο κάτω κάτω της γραφής ένα είναι σίγουρο : Άλλοτε κερδίζεις και άλλοτε χάνεις.


Στους on line αγώνες του iss (σημερινό Pes -Pro Evolution Soccer)υπάρχουν παίκτες-χαρακτήρες που δεν ξέρουν να χάνουν.
Μη μπορώντας λοιπόν να αποδεκτούν την ανωτερότητα του αντιπάλου τους αποσυνδέονται από το παιχνίδι!
Όπως και στο real football σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο έτσι,δυστυχώς, και στην Ελλάδα -και αυτό είναι πρωτίστως θέμα νοοτροπίας..- κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν τις ήττες τους.
Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική είναι άγνωστες λέξεις για εκείνους από από ένα τυφλό και άρρωστο εγωισμό εξακολουθούν να υποστηρίζουν σαθρά συμφέροντα και έξω από τις τέσσερις γραμμές που παίζεται το ποδόσφαιρο.Με αφορμή συνήθως τα σφυρίγματα των διαιτητών που μπορεί να είναι σωστά ή να μην είναι,σταματούν τους αγώνες,κλείνουν τα φώτα,πέφτουν κάτω,βάζουν φωτιές στα γήπεδα και τρομοκρατούν, πολλές φορές πριν καν αρχίσει ένα ματς.Ίσως διότι κατα βάθος ξέρουν την έκβαση ή την διαφαινόμενη καταληξή του.)Το κόβουν!Tο κλείνουν!Το σταματούν!Η ιστορία έχει καταγράψει τα πάντα.Από τότε ξέραμε ποιός ήταν ο καλύτερος των καλύτερων.Τότε όμως υπήρχαν και καλοί αντίπαλοι.Κατά διαστήματα αυτοί οι καλοί αντίπαλοι (άλλοτε δίκαια και άλλοτε όχι...)κατάφερναν να ξεπεράσουν (και <μπράβο> τους) τον καλύτερο και να τον εκθρονίσουν.Το άσχημο σήμερα είναι η προσπάθεια υποβάθμισης και η ολικής ισοπέδωσης του καλύτερου από τη μετριότητα που αγγίζει τα όρια της ανυπαξίας.Πάντα μας φταίει κάποιος άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους.Χαρακτηριστικό στοιχείο της χειρότερης μορφής ανθρώπου που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Θυμίζει τον ανεπαρκή άνδρα απέναντι στην γυναίκα που δεν μπορεί να δεχτεί(λόγω της ανεπάρκειάς του) ότι ο εραστής της την ικανοποιεί ,τελικά, και αποφασίζει να την σκοτώσει υπό το πρίσμα της λογικής του παραλόγου πως:εφόσον δεν μπορώ να σε έχω εγώ (το άρρωστο <εγώ> που λέγαμε πιο πάνω...)δεν θα σε έχει κανένας!
Βεβαίως ,στο PES του εικοστού πρώτου αιώνα, επειδή όλοι οι παίκτες είναι εγγεγραμμένοι στην παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα τα αποτελέσματά τους καθώς και όλοι οι επίσημοι αγώνες τους καταγράφονται.
Έτσι ακόμα και όταν κάποιος αποσυνδέεται εκούσια ή ακούσια χάνει το ματς (με 3 - 0) και τους βαθμούς.
Σε αυτόν τον παγκόσμιο ιστό ,λοιπόν,με παίκτες από όλο τον κόσμο και σε μια γενική κλίμακα από το 100 μέχρι το 1000 η κατάταξη του κάθε παίκτη αντικατοπτρίζεται ανάλογα με τους επίσημους αγώνες που έχει δώσει και με τις νίκες, τις ήττες και τις ισοπαλίες που έχει από αυτούς τους αγώνες.
Έτσι η ικανότητα του κάθε παίκτη (με μια απόκλιση +_ 20 % λόγω αντικειμενικής δυσκολίας π.χ. πτώση ενός server,κακή σύνδεση, ή διακοπή ρεύματος,lag του παιχνιδιού κ.λ.π. /στο αληθινό ποδόσφαιρο αυτά θα μπορούσαν να είναι πράγματι δύσκολες διαιτητικές αποφάσεις υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας) αποτυπώνεται στους πίνακες της παγκόσμιας κατάταξης.Ο καθένας ξέρει πραγματικά ,σε κάθε χρονική στιγμή ,ποιές είναι οι δυνατότητές του ανεξάρτητα από τι μπορεί να λέει ή να κάνει για τους δικούς του <εσωτερικούς> λόγους.Μας αρκεί που ο καθένας ξέρει βαθιά μέσα του την αλήθεια.

Το αρθράκι απευθύνεται σε καθαρούς παίκτες που συνειδητοποιημένα παίζουν Iss Pro σε ανταγωνιστικό επίπεδο, με συστήματα ,τακτικές και πλάνο.Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο αληθινό ποδόσφαιρο.Δεν απευθύνεται σε τυπάκια που τυχαία ή λόγω εποχιακής συγκυρίας βρέθηκαν στις on line υπηρεσίες και παίζουν για πλάκα Pes όπως παίζουν και τις διάφορες απομιμήσεις του παιχνιδιού.

Γιάννης Βασιλείου.

Από το αγαπημένο web radio παίζει το τεράστιο σημασίας track <Life is just a ballgame>...







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου