Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Δέκα(10) τραγούδια εξέγερσης και ανυπακοής




Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία για εμάς και τα παιδιά μας (οι άλλοι να πα να κουρεύονται!)
Ξεσηκωθείτε ρε! (Στον Αγώνα μαζί και στη μάσα χώρια!)
Οι μισοί έλληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι (ή έχουν κάποιον δικό τους  άνθρωπο στο δημόσιο) και οι άλλοι μισοί που δεν έχουν (συνήθως γιατί <δεν μπόρεσαν> να έχουν) τους κατηγορούν, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε αδικαιολόγητα.Αλλά δεν μας είπαν τι θα έκαναν οι ίδιοι αν ήταν στη θέση τους.Δηλαδή:βολεμένοι.Το πιό πιθανό είναι να ήταν και οι ίδιοι που φωνάζουν βολεμένοι φραπεδοτσεγκεβάρες.Και μάλιστα θα γάβγιζαν και από πάνω όταν τους γίνεται καμιά περικοπή στα χρήματα που παίρνουν, επί δεκαετίες τώρα, ενώ στην πραγματικότητα σε ένα αληθινό κράτος δικαίου δεν θα τα άξιζαν και δεν θα τα έπαιρναν ποτέ.Για ποιό λόγο νομίζετε πως ξεχείλιζαν οι δρόμοι με χιλιάδες σημαιοστολισμένους ψηφοφόρους ,τις προηγούμενες κυρίως δεκαετίες,στις συγκεντρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων?Μήπως γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων ήταν τόσο μεγάλοι ρήτορες ή είχαν κάτι να πουν?Μα για να <τα παίρνουν> οι μισοί έλληνες από τους άλλους μισούς! Χα!
Χορτάσαμε διαμαρτυρίες υποκρισίας τη στιγμή που μόνοι μας φτιάξαμε με την ψήφο μας ,όλα αυτά τα χρόνια ,<αυτό> που μας αξίζει.Τσιμουδιά λοιπόν! Κιχ! Πλέον σε ένα παγκοσμιοποιημένο,και απόλυτα ελεγχόμενο από την τεχνολογία περιβάλλον,τα καλύτερα έρχονται!


(Η εικόνα είναι από πίνακα ζωγραφικής του Γιάννη Βασιλείου.Εμπνευσμένος από δίσκο των Queen. Λαδομπογιές επάνω σε μουσαμά-τελάρο).





Δέκα(10) επαναστατικά τραγούδια
Απαγορεύεται η είσοδος σε φλώρους(στην ψυχή!)



1.Sex Pistols - Anarchy in the UK






2.Violent Femmes-Children of the Revolution



3.The Smiths - The Queen is dead


4.Ramones - I don't care


5.Dead Kennedys - Kill the Poor





6.Pere Ubu - Final Solution



7.Tom Robinson Band - Power in the Darkness






8.The Clash - The Call Up





9.Tracy Chapman - Talkin' bout a revolution





10.Arrested Development - Revolution






Επιλογή :Γιάννης Βασιλείου.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου