Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Negro Bar Winter-Spring 1990Στο σημερινό Flashback ανεβαίνουμε στη μηχανή του χρόνου... και μεταφερόμαστε στον χειμώνα και την άνοιξη του 1990, στη νυχτερινή ζωή της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο μπαράκι <Negro>,ένα από τα πρώτα του είδους, που βρισκόταν ακριβώς στον εξώστη του παλιού κινηματογράφου-θεάτρου,του ξενοδοχείου <Lucy>στην παραλία της πόλης.Η είσοδος στο μπαρ ήταν από ,το στενάκι δίπλα, την οδό Τραπεζουντίου.Το <Negroponte> ,ο κάτω χώρος, που είχε την είσοδό του από την παραλία(δίπλα από το κατάστημα με τα σουβενίρ για τους τουρίστες και φυσικά την είσοδο του ξενοδοχείου Lucy ),λειτουργούσε τότε σαν Bistro-Restaurant.(Λίγο αργότερα ,όταν είχε αρχίσει να αλλάζει η μόδα και στην Αθήνα... αποτέλεσε  το πρώτο(!) Cafe-Bar στην παραλία της Χαλκίδας.)
Εμείς όμως σήμερα θα ανέβουμε τη σκάλα θα ανοίξουμε την διπλή(με το μαύρο ρικοφόν -μονωτικό υλικό) πόρτα και θα μπούμε στο μπαράκι <Negro>.Θα ακούσουμε και θα  θυμηθούμε ορισμένα από τα τραγούδια που ακούγαμε και χορεύαμε εκείνη την εποχή ,όσα περισσότερα προλάβουμε σε ένα πρόγραμμα μιας ώρας από τις τότε κασσέτες που έχουν διασωθεί και υπάρχουν στο αρχείο μας.
Αυτό,λοιπόν,το <μέρος του προγράμματος>ξεκινά στις έξι το απόγευμα.

Κείμενο,Υλικό & Μουσικές επιλογές:(όπως ακούγονταν τότε!!!)
Γιάννης Βασιλείου.


Επίσης Βρήκαμε και μια πρόσκληση και την παραθέτουμε πιο κάτω, από ένα πάρτυ που είχε κάνει το <Ράδιο-Χαλκίδα> με τους παραγωγούς ξένου ρεπερτορίου ένα χρόνο πριν(Απόκριες 1989.Μάλιστα είχαμε πάρει ρεπό,από... τα πλατό του <Scrabble> ,ειδικά για εκείνη τη βραδιά) στον ίδιο χώρο,το Bar <Negro>.

Η Μουσική σήμερα:0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου