Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018

Η Εναλλακτική Μουσική Σκηνή 1985

Η μουσική που ακούγαμε όταν μαζευόμασταν
σε σπίτια γνωστών και φίλων για να πιούμε καφέδες,ποτά και να ακούσουμε μερικούς από τους δίσκους που είχαμε αγοράσει.

Σήμερα θα ακούσουμε μία ώρα μουσική από την εναλλακτική μουσική σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του'80.
Τα τραγούδια και η μουσική που ΔΕΝ έπαιζαν τα μαγαζιά(εκτός εξαιρέσεων) όπου η νεολαία πήγαινε για να ακούσει μουσική,να διασκεδάσει και να φλερτάρει.
Μέσα δεκαετίας του '80.Τα μπαράκια ,κυρίως από την πρωτεύουσα ,αρχίζουν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους και να... βγάζουν τον κόσμο από τα σπίτια του και τις παραδοσιακές καφετέριες. Οι καθημερινές βραδιές αρχίζουν να αποκτούν άλλο, πρωτόγνωρο,μουσικό και σαγηνευτικό χρώμα!
1985-86

Φωτογραφίες από ένα χειμωνιάτικο απόγευμα στο σπίτι του Στέλιου με δύο από τα καλύτερα album της δεκαετίας: Το <Closer> Των Joy Division και το <Desire> των Τuxedomoon.
Να θυμηθούμε ότι αναφερόμαστε σε έναν <προ-παγκοσμιοποιημένο κόσμο>τότε που και οι συναυλίες οι οποίες ,κατά κύριο λόγο γίνονταν στην Αθήνα,αποτελούσαν ξεχωριστά γεγονότα όπου ο κόσμος που ενδιαφερόταν τα περίμενε για μήνες,ήταν αξιόπιστες και σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό και άνω πραγματοποιήσιμες.Σήμερα ,ασφαλώς γίνονται και καλά live...,α λ λ ά  ανακοινώνονται και ένα τσουβάλι <μουσικά μπάζα>(παλιά και καινούργια)και οι μισές και περισσότερες ...συναυλίες τους ακυρώνονται!

Κείμενο,φώτο & Μουσικές επιλογές (από το προσωπικό μα αρχείο):

Γιάννης Βασιλείου.

P.s:
Ήχος και κομμάτια που δεν γίνεται να αγνοήσεις.Τραγούδια που αν ακουγόντουσαν σε ανάλογους χώρους διασκέδασης και συγκέντρωσης ατόμων σήμερα θα δημιουργούσαν από μόνα τους ένα Status Μουσικής Επανατοποθέτησης.


Το σετ (1 hour) ξεκινά στις  δώδεκα τα μεσάνυχτα στον Mr Soul Radio

Η Μουσική σήμερα:Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου