Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2018

Flashback:Πάνθεον 1994-95 (Part 1)

Ένας καινούργιος έρωτας είναι πιο ώριμος από τον προηγούμενο.
(έτσι τουλάχιστον θέλουμε να νομίζουμε...)

Στο σημερινό μουσικό μας αφιέρωμα θα ακούσουμε ορισμένα από τα κομμάτια που ακούγαμε και χορεύαμε στο <Πάνθεον> την σεζόν 1994-95.Αναφερόμαστε,βεβαίως,στην δεύτερη δεκαετία του παλιού νεοκλασικού ξενοδοχείου στο κέντρο της παραλίας της Χαλκίδας το οποίο από τα μέσα της δεκαετίας του '80 αποτέλεσε σταθμό στη νυχτερινή ζωή της πόλης και μεταξύ άλλων ήταν και στέκι αρκετών διάσημων προσωπικοτήτων της εποχής.
Στο σημερινό flashback <The Afternoon Music-Coffee hour  >τα κομμάτια είναι από την εποχή όπου το Πάνθεον ,ακολουθόντας την τάση της εποχής(που ήταν η άνθιση των cafe)άνοιγε από το πρωί με καφέ και συνέχιζε σαν μπαράκι το βράδυ.Τα cd Player έχουν μπει πια για τα καλά στη ζωή των dj's.Έτσι τώρα,εκτός από τους δίσκους βινυλίου έχουμε και τα ψηφιακά δισκάκια.
Ανεβαίνοντας τη μεγάλη γυριστή ξύλινη σκάλα ακούμε ,ακόμα, τα φρέσκο-λουστραρισμένα σκαλοπάτια να τρίζουν ,ενώ οι ψηλοτάκουνες γόβες αφήνουν το χαρακτηριστικό ήχο πίσω τους.
Πόρτες και παράθυρα με λευκή φρέσκια λαδομπογιά.Και αυτή η μυρωδιά από τα θαλασσινά που ψήνονται από κάτω στο παλιό ουζερί...
Ανοίγουμε την πόρτα και μπαίνουμε.Η μουσική τώρα ακούγεται πιο καθαρά...
το σετ ξεκινά στις έξι το απόγευμα
18.00 - 19.00 p.m.στον Mr Soul Radio.
Τo να απολάυσεις,τότε, μια ζεστή κούπα καφέ κοιτάζοντας τον πορθμό του Ευρίπου από τα παράθυρα του απογευματινού Πάνθεον,ακούγοντας αυτή τη μουσική(!) ήταν σα να συμμετείχες σε μια μυστική τελετή χωρίς να το γνωρίζεις.

συνεχίζεται...

Κείμενο,φώτο & Μουσική:
Γιάννης Βασιλείου.


Η Μουσική σήμερα:
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου