Κυριακή, Μαρτίου 25, 2018

Jam cafe 1999-2000

Στο σημερινό Flashback θα ακούσουμε μια ώρα Μουσική από το JAM cafe'-Bar,(πρώην Negroponte και Negro Cafe)στην παραλία της Χαλκίδας την σεζόν 1999-2000.Άλλος ένας χώρος ο οποίος Μουσικά<ξεκίνησε στα χέρια μας> και εκεί,μεταξύ άλλων, παίχτηκαν και ορισμένα ασύλληπτα πράγματα!
Μερικές ακόμα γενιές είχαν την τύχη να ακούσουν και να μάθουν πως υπήρχαν και άλλες
Μ ο υ σ ι κ έ ς !...
Ο λόγος απλός αλλά ουσιαστικός:Η ελευθερία των μουσικών επιλογών που είχαμε χωρίς τις συνήθεις άστοχες στο συνολό τους,παρεμβάσεις των ιδιοκτητών και των <κακομαθημένων> θαμώνων τους.
Τέλος πάντων,δεν είναι το θέμα μας σήμερα το back round και η <μουσική γνώση & αισθητική >των ανθρώπων που τύχαινε και τυγχάνει να έχουν-διαχειρίζονται ,επιχειρηματικά, μαζικούς χώρους εστίασης και μουσικής.

Στην αλλαγή του αιώνα!

Το σετ (είναι μέρος από cd )που θα ξαναθυμηθούμε σήμερα το είχαμε ονομάσει  <Panthalassa>Compilation(Millennium). Ακριβώς γιατί από την πρώτη θέση της κονσόλας του Jam,όπως φαίνεται  και στις φωτογραφίες,
σε μια έμπνευση της στιγμής ,εκεί από ψηλά,ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ (καθώς η πλημμυρίδα του πορθμού του Ευρίπου ήταν ιδιαίτερη ανεβασμένη) με όλες  τις πόρτες της σάλας ανοιχτές ,μας φαινόταν πως ήμασταν <ένα.> με όλον αυτόν τον πελώριο όγκο του νερού δίπλα μας.


Να υπενθυμίσουμε πως η παραλία μας τότε δεν είχε ακόμα κατακλυστεί από τα απαίσια πλαστικά και την μόδα <καφετέριες θερμοκήπια>!Έτσι ακριβώς έγιναν στη συνέχεια σχεδόν όλα τα καφέ-μπαρ. Μια αισθητική θερμοκηπίου(!) όπου οι θαμώνες αντί να απολαμβάνουν τη θάλασσα(και οι παρέες να βλέπονται μεταξύ τους)...απολαμβάνουν τις οσμές και τους κυματισμούς του πλαστικού σελοφάν.Και μάλιστα πληρώνουν γι αυτό!Να μαζευτούμε και να πάτε!

Αν τότε καθόσουν έξω ,στο καλοκαιρινό πόστο,έβλεπες και ένιωθες τον καθαρό έναστρο βραδυνό ουρανό.Ακόμα και την θάλασσα την ένιωθες διαφορετικά δίπλα σου.

Το σετ ξεκινά στις έξι το απόγευμα από τον Mr Soul Radio

Κείμενο,φώτο, Μουσικές επιλογές & υλικό από το προσωπικό μας αρχείο:

Γιάννης Βασιλείου.


H Μουσική σήμερα:


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου