Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2013

A Tribute To Pro Evolution Soccer



 

Το 1996-97 στο Κρηπίδωμα Χαλκίδας στην Εύβοια ανοίγει ένα από τα πρώτα Net Cafe στην Ελλάδα και ίσως το πρώτο στην επαρχία. Καφές-ποτό-γλυκά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Η.Υ. Μέσα από κάτι κουτιά που γράφουν Sony ξεπροβάλει μία γκρι ,σχεδόν τετράγωνη, ηλεκτρονική συσκευή που λίγο μετά θα φέρει επανάσταση στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών:Το Sony Play Station 1.

Λίγες μέρες μετά ο Λάκης Σφ. (που δουλεύει στον μπουφέ) γνωστοποιεί στον Γιάννη Β.(Τον Dj του καταστήματος) έναν τίτλο που μόλις έχει κυκλοφορήσει η Konami (και) για την νέα επαναστατική συσκευή (το Ps1).

O Τίτλος αυτός φέρει την ονομασία : International Super Star Soccer Pro.Η ιστορία του Pro (στην περιοχή) μόλις έχει αρχίσει να γράφεται.

Το παιχνίδι καθώς και το game play του είναι δύσκολο ,αρχικά, αλλά αρκετά αληθοφανές και ενδιαφέρον για να το εγκαταλείψεις...(Ο <Seabass> Takatsuka είχε ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός θαύματος ! Ο αρχικός τίτλος του game ήταν winning eleven...αλλά σε εμάς ...εφθανε σαν International Superstar Soccer pro ή Iss Pro Evolution...)

Ετσι γίνεται σιγά-σιγά αγαπημένη φανατική συνήθεια των φίλων του ποδοσφαίρου που παίζεται με τα...χέρια! (Στην πραγματικότητα αν δεν γνωρίζεις ,έστω και λίγο ,το ποδόσφαιρο...δεν μπορείς να παίξεις pro!)


O Γιάννης Β. (γνωστός στους φίλους του pro και ως <Δάσκαλος>) από το 2001 μέχρι το 2007 καθιερώνει κάθε χρόνο και από ένα τουρνουά pro  (με καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα) για την ευχαρίστηση τόσο τη δική του όσο και των δεκάδων φίλων του pro που ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες συγκινήσεις του υπέροχου αυτού ηλεκτρονικού παιχνιδιού-ποδοσφαίρου.

Με την έλευση του Ps3 στην αγορά , την εξέλιξη του Internet με τις on line υπηρεσίες, εφαρμογές...και την ανάπτυξη μεγάλων φορέων που διοργανώνουν πλέον τα πρωταθλήματα Pro , η ιδέα για αυτά τα πρωταθλήματα (Τοπικού χαρακτήρα αλλά με αρκετά μεγάλη δυναμική...) σταμάτησε.

Σήμερα μπορούμε να παίξουμε ( με τις όποιες αδυναμίες του συστήματος...) on line PRO.Αρκετοί φίλοι βέβαια νοσταλγούν εκείνα τα πρώτα τουρνουά. Εμείς απλά θυμόμαστε ονομαστικά ( καθώς δεν έχει διασωθεί άλλο υλικό) τους φιναλίστ και τους πρωταθλητές εκείνων των αλησμόνητων πρωταθλημάτων.

Ποιός ξέρει.. Ίσως κάποτε...



Το Πρώτο Πρωτάθλημα Pro evolution soccer (PS1)

SUMMER 2001
Τελικός : Κοντογεώργης VS Βοσκός
Πρωταθλητής : Κοντογεώργης

Το Δεύτερο Πρωτάθλημα Pro Evolution soccer (PS2)


SPRING 2002
Τελικός : Βασιλείου VS Πιτσινής
Πρωταθλητής (Β' ημιχρ.παράτασης) : Πιτσινής

Tο Tρίτο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer (Ps2)
SUMMER 2003
Τελικός : Βραιμάκης VS Πουλικίδης
Πρωταθλητής : Πουλικίδης

Το Τέταρτο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer (Ps2

)
SUMMER 2004
Τελικός : Ζουμής VS Μπαλιάτσας
Πρωταθλητής : Μπαλιάτσας

Το Πέμπτο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer (Ps2

)
SUMMER 2005
Τελικός :
Αμοργιανός VS Ζώης
Πρωταθλητής : Αμοργιανός




Το Έκτο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer (Ps2

)

SPRING 2006
(Μίνι Πρωτάθλημα)
Τελικός :
Μαρίνος VS Κωστάντιος
Πρωταθλητής : Mαρίνος






Το Έβδομο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer (Ps2)
AUTUMN 2007
Τελικός :
Αυλωνίτης VS Αναστασίου
Πρωταθλητής : Αυλωνίτης



  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου