Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2014

Πως να αναγνωρίζετε τους Κακούς φίλους

Φιλία, ένα προνόμιο που δεν χαρίζεται στα <like> και τα <Add> του Facebook και ο καθένας πρέπει να κοπιάσει και να αποδείξει πως αξίζει αυτόν τον δυσεύρετο και πολυπόθητο -για πολλούς- τίτλο.
Η πραγματική φιλία είναι σπάνια και σίγουρα δεν βρίσκεται ανάμεσα στα κουτσομπολιά και τα κακόβουλα σχόλια.

Σε όλους λίγο-πολύ θα έχει συμβεί,να συναντούν ανθρώπους που νομίζουν πως είναι φίλοι τους για καταλάβουν πως τελικά δεν είναι. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημάδια που αν τα προσέξετε θα σας αφυπνίσουν για να καταλάβετε ν ω ρ ί ς εκείνους που μπορείτε να διαγράψετε χωρίς δεύτερη σκέψη από την ατζέντα σας.

Εάν ένας φίλος σας μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για έναν άλλο φίλο του σε εσάς να είστε σίγουροι πως το ίδιο κάνει και για εσάς και σας υπονομεύει πίσω από την πλάτη σας.


Ψεύτικη ευγένεια,είναι το σύνηθες χαρακτηριστικό των κακών φίλων,να δείχνουν ευγενείς και χαμογελαστοί όταν σας μιλάνε,αν προσέξετε λίγο καλύτερα θα καταλάβετε πως πίσω από το χαμόγελο-βιτρίνα το σχόλιο ήταν μάλλον αρνητικό.

Ένας φίλος που σας σαμποτάρει θα πρέπει άμεσα να πάψει να είναι φίλος σας καθώς αυτό θα προσπαθήσει να το κάνει και σε άλλους τομείς της ζωή σας.Από τις φιλοδοξίες και τις ιδέες σας μέχρι και τον ερωτικό σας σύντροφο.

Οι αληθινοί φίλοι σε ανεβάζουν και σε στηρίζουν  όταν είσαι down.Η συμπεριφορά του φίλου που σας μειώνει ενώ θα πρεπε πρωτίστως να σας στηρίζει αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτή και από εσάς.

Ο αληθινός φίλος,εφόσον μπορεί να εντοπίσει και να σου αναφέρει τυχόν λάθη σου, θα σου πει ειλικρινά τη γνώμη του χωρίς ίχνος κακεντρέχειας.

Εάν έχετε εντοπίσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα <σημάδια>  στους φίλους σας μπορείτε χωρίς ενδοιασμό να... πατήσετε delete.

Από το web radio ακούγεται το <Smiling Faces> των Rare Earth


Mr Soul Radio.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου