Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

Απόηχοι : Από το παρελθόν στο μέλλον.

Υπάρχουν κομμάτια χωρίς ημερομηνία λήξεως.Οι δεκαετίες περνούν αλλά εκείνα μένουν για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο χαραγμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού.Όπως συμβαίνει και με ορισμένους ανθρώπους.
Από το χώρο της καλής εννοούμενης pop ένα από αυτά είναι το <Spanish Castles> των σουηδών Boat Club.Νωθρά φωνητικά,νοσταλγικό αφρώδες συνθεσάιζερ και μια κιθάρα που λες και έχει κολλήσει σε μια στιγμή. ( Και αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να διαρκεί μια στιγμή...σας υπενθυμίζω πως η αιωνιότητα είναι μια στιγμή! )
<Έχεις όλα αυτά που θέλω.> Απλά ακούστε:



Για μια ακόμη φορά πρέπει (και το κάνω με χαρά) να ευχαριστήσω τον Mr Soul Radio (www.mrsoulradio.com ) που μπορεί να κάνει τέτοιους μουσικούς συνειρμούς και να συνδέει τις δεκαετίες μουσικά με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο.
Από την χαρακτηριστική κιθάρα του <Spanish Castles>... τραβάει έναν κρύσταλλο ( από <το κουτί της μουσικής> που ταξιδεύει μαζί του στο σύμπαν ) και στα καπάκια κολλάει το <It hurts> των Lotus Eaters.Ένα πολύ ιδιαίτερο elerctro pop track από τα μέσα των 80'ς.




Η πρώτη εαρινή πανσέληνος πλησιάζει.Το αγαπημένο web radio εξακολουθεί να ταξιδεύει στο ψηφιακό σύμπαν και όλα μοιάζουν σα να ήταν πάντα εκεί.
Γιάννης Βασιλείου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου