Παρασκευή, Μαΐου 24, 2019

Painting the Music! Δέκα εναλλακτικά κομμάτια από την Σαντορίνη του 1984

 
Σήμερα θα θυμηθούμε ορισμένα εναλλακτικά τραγούδια από το 1984 σε ένα από τα περίφημα ελληνικά νησιά,των κυκλάδων,την Σαντορίνη και μάλιστα πριν αυτή γίνει ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του πλανήτη.
Η Σαντορίνη δεν είναι παρά ό,τι απέμεινε από έναν πολύ μεγάλο ηφαιστειακό κώνο (την Στρογγύλη) ο οποίος ανατινάχθηκε κατά την Μινωική εποχή(μάλιστα εκείνη η έκρηξη θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη έκρηξη στην ανθρώπινη ιστορία ύστερα από εκείνη στην Ινδονησία του ηφαιστείου Ταμπόρα)και έτσι δημιουργήθηκε η Καλντέρα της Σαντορίνης με την απίστευτη θέα.
Τότε,υπήρχε ένα underground μπαράκι ,στα Φηρά, με την ονομασία <Shock Wave> που έπαιζε τέτοια μουσική.Στη φωτογραφία,πίσω στον τοίχο,υπάρχει κολλημένο κάτι σαν ένα χειρόγραφο flyer σε πράσινο χρώμα που διαφήμιζε το shock wave και την μουσική που ακουγόταν εκεί...
Με ένα χέρι βοηθείας του εικονιζόμενου,λοιπόν,δέκα(10)τραγούδια που αν έπαιζαν σήμερα σε κάποιο στέκι αρκετοί θα άνοιγαν το σαζάμ για να τα μάθουν.

Πίσω λοιπόν στα 80'ς σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και μια αστείρευτη ενέργεια που <κοιμάται>κάτω από τα ηφαιστειογενή πετρώματα.Η Μουσική δεν θα μπορούσε παρά να είναι μόνο έτσι!


1.Rene Halkett & David J -Nothing




2.Simple Minds - Shake of the ghosts


3.Cure - the Hanging Garden



4.Mecano Unlimited - Stateman of the Artist As An Old man


5.Echo & the Bunnymen - The Killng Moon



6.Joe Crow - Compulsion



7.Sound - Winning





8.Bauhaus - Bela Lugosi's dead




9.Pink Industry - Don't let go




10.Sisters of Mercy - Gimme Shelter




συνεχίζεται...



Santorini 1984

Κέιμενο,φώτο,Μουσικές επιλογές & Πίνακας ζωγραφικής (Λαδομπογιές σε τελάρο)

Γιάννης Βασιλείου.




Η Μουσική σήμερα:

















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου