Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2019

Flashback! Roof Garden Bar-Summer 1988

Η χρονοκάψουλα σήμερα θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω.Στην οροφή(στην ταράτσα)του σημερινού Cafe Cinema το καλοκαίρι του 1988.Εκεί λειτούργησε για πρώτη φορά,στην πόλη,στην οροφή κάποιου κτιρίου ένα μπαράκι.Το <Bridge> Roof Garden.Ένας κήπος με θέα την μοναδική,τότε,γέφυρα της Χαλκίδας και τον πορθμό του Ευρίπου.
Δύο στρογγυλά μπαρ,η κονσόλα στο βάθος,πάσα με σκαμπό κατα μήκος ολόκληρης της βεράντας,ορισμένα vip τραπεζάκια,πολλά λουλούδια(με πράσινο και μπλέ φωτισμό),καθαρά ποτά και κοκτέιλ.Οι παλιότεροι σίγουρα θα θυμούνται πως ο κόσμος κατά τις νυχτερινές εξόδους,τότε, έπινε αρκετά ποτά.Και τσιγάρα πολλά κάπνιζε.Τραπέζια reserve με μπουκάλια κ.λ.π.Τώρα,αν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά από τα ποτά μας <έκοβε η λόρδα> όπως λέγαμε,ακριβώς από κάτω(εκτός από τα σουβλατζίδικα)λειτουργούσε και fast food...
Χρυσάνθη και Γιάννης σε μια αναμνηστική φώτο στο <Bridge>στα τέλη της δεκαετίας του'80 και δέκα(10)από τα κομμάτια που ακούγαμε εκείνο το καλοκαίρι στην ταράτσα.
Σημ. Το Νο 5 της λίστας είναι ένα παλαιότερο κομμάτι(έχει τις ρίζες του στα 70'ς...),πρωτοακούστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία το 1988 με το ολοκληρωμένο του video clip.
Τότε που η μουσική παιζόταν από πικ απ με δίσκους βινυλίου.Τότε που οι djs ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και το κάθε ένα κομμάτι-τραγούδι είχε την δική του ξεχωριστή σημασία.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι.Οι νεότεροι ας κάνουν ό,τι θέλουν.


1.Tracy Chapman - Fast Car



2.Robbie Robertson - Somewhere down the crazy river




3.Four Tops - Loco In Acapulco




4.UB 40 -Where did i go wrong




5.Ofra Haza - I'm nin alu

 


6. Mory Kante - Yeke Yeke




7.Womack & Womack - Teardrops




8.Elton John - I don't wanna go on with you like that




9.Michael Jackson - Dirty Diana




10.Yello - The Race




Κείμενο & Μουσικές Επιλογές :


Γιάννης Βασιλείου.









Η Μουσική σήμερα:











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου