Σάββατο, Ιανουαρίου 04, 2020

Winter Fairy tales by the Sea

Στο ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας

το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ :
 η Καλύτερη Δεκαετία για την Μουσική είναι η δεκαετία 14-24 για τον καθένα που ασχολείται και ακούει συνειδητά Μουσική.



Classic Pop Rock,New Wave Sounds
and more...


Κάθε εικόνα και μια ιστορία.Ο ήχος του χειμώνα είναι διαφορετικός.Κλειστός σε χρώματα γκρί και μπλέ βαθύ λουλακί.Τα απογεύματα ακόμα(παρόλο που η μέρα έχει αρχίσει να <παίρνει>...) νυχτώνει νωρίς.
Η Θάλασσα φουσκωμένη σε σκούρες μολυβί και γκριζοπράσινες αποχρώσεις μέχρι να έρθει η νύχτα.Άρωμα φρέσκου καφέ,ζεστά ποτά και μια διάθεση που μας φέρνει ενστικτωδώς πιο κοντά.Χαμηλές θερμοκρασίες και οι γύρω βουνοκορφές χιονισμένες.Ο Ιανουάριος είναι η <καρδιά>του χειμώνα.
Το είδος αυτό ενέπνευσε και επηρέασε πολλά μουσικά ρεύματα ακόμα και τον 21ό αιώνα τόσο από το χώρο της εξελισσόμενης και μετασχηματιζόμενης <rock μουσικής> ,όσο και από τα διάφορα μουσικά ρεύματα της χορευτικής μουσικής και των παραγωγών που ξεκίνησαν,πλέον, να πραγματοποιούν οι dj's,ανά τον κόσμο. 
Η Μουσική που,πρωτίστως,ευδοκίμησε στην Αγγλία καθώς αρκετές μπάντες είχαν αρχίσει να αποσυνδέονται από το Punk Rock κίνημα της δεκαετίας του '70 στο Ηνωμένο Βασίλειο,και να δημιουργούν αυτό που στη συνέχεια ονομάστηκε New Wave,ξαναπαίζεται,μεταξύ άλλων,απόψε στο <Mocho & Spirits House>.
Είναι αυτός ο χαρακτηριστικός χειμωνιάτικος ήχος που δέσποζε στα Alternative μπαράκια των 80'ς και 90'ς.
Ηλεκτρικές κιθάρες,συνθεσάιζερς,synth pop και goth φωνητικά που είτε τζαμάροντας(αγγίζοντας ακόμα και τα όρια της punk),είτε κινούνται σε χαμήλο τέμπο σε ταξιδεύουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Music start : 21:30'


Κείμενο-φώτο :

Γιάννης Βασιλείου.




Μια ώρα,ένα απόσπασμα,από το χθεσινοβραδυνό(6 ώρο!)πρόγραμμα στο Mocho ξεκινά
στις 12:00 p.m.
στο αγαπημένο web radio.



ΥΓ: Δεν είναι το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα,δεν είναι το κοινό που έμεινε ικανοποιημένο και δεν ήθελε να φύγει ακόμα κι όταν η μουσική είχε χαμηλώσει και τα φώτα είχαν ανάψει,δεν είναι ούτε ολόκληρη η βραδιά που πήγε θαυμάσια,δεν είναι ούτε τα χρήματα.
Όσο μια ατάκα που,αυθόρμητα,είπε κάποιος(άγνωστος προς εμένα) από τους θαμώνες στο τέλος:
<Ο Γιάννης είναι η μουσική ιστορία όλης της Χαλκίδας>.

THANKS!


Η Μουσική σήμερα:





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου