Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022

Βραδιά με Ώρες Εναλλακτικής Μουσικής στο <Άτριον> 1987-88

 



Στο σημερινό Flashback τζαμάρουμε για τα καλά στην Pub <Άτριον>,στην Χαλκίδα.
Οδεύουμε προς τα τέλη της δεκαετίας του '80.Θα κάνουμε zoom σε μια ιδιαίτερη βραδιά.
Με Μουσικές που(αν εξαιρέσεις τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα)δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστές τότε.Ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη.Ακόμα κι αν αυτή ήταν μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα.Ο κόσμος άκουγε και χόρευε ότι έπαιζε το ραδιόφωνο ή έβλεπε στην τηλεόραση.
Υπήρχαν όμως και παρέες που διψούσαν για το διαφορετικό άκουσμα.Το έψαχναν!Είτε μέσα από <κυνηγημένες>συναυλίες και στέκια,είτε μέσα από <αντιεμπορικές>εκπομπές κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο.Μερικές φορές και το MTV μας πρόσφερε τρομερές μουσικές εκπλήξεις.Ύστερα,εκτός από τα ξένα,υπήρχαν και τα ελληνικά περιοδικά(π.χ. το ποπ και ροκ,ο Ήχος)απ' όπου μπορούσε να ενημερωθεί κάποιος και για τα άλλα,τα διαφορετικά μουσικά ακούσματα.Να μαζέψει πληροφορίες,να διαβάσει κριτικές,να ακούσει(όταν γνώριζε και είχε τη δυνατότητα)προκειμένου να καταλήξει στο δισκάδικο για την αγορά ή την παραγγελία των δίσκων.
Δεκαετία του '80!Στην Ελλάδα ρέει πολύ χρήμα!Και εντός των τειχών αλλά κυρίως με τους πακτωλούς εκατομμυρίων των ευρωπαικών κονδυλίων που εισρρέουν στην χώρα για την ανάπτυξή της.
Anyway...
Αναλογική εποχή.Δίσκοι και κασέτες.Πράγματα τα οποία στο άμεσο μέλλον ίσως να εχουν εξαφανιστεί εντελώς όπως τόσα και τόσα.Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν καν καθώς διανύουμε την νέα ψηφιακή-διαστημική επόχή.
Μέχρι τότε...
ανοίγουμε άλλη μια μπύρα,φοράμε τα ακουστικά μας και πατάμε το <Play> στο κασετόφωνο!
<It was New Wave>
Η δισκοθήκη μας ήταν φορτωμένη και από underground εναλλακτικά ακούσματα.Και εκείνη την νύχτα το νεανικό κοινό που θα απορροφούσε αυτή τη Μουσική υπήρχε αυθόρμητα!
Στο deck οι κασσέτες,απλά,έγραφαν την ιστορία.



συνεχίζεται...


Κείμενο,Φώτο και Μουσική(tape):



Γιάννης Βασιλείου.








Tape Start here:







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου