Κυριακή, Μαΐου 11, 2014

Οδηγίες προς τους ναυτιλλομένους

Μην βλάπτετε τους άλλους.
Οτιδήποτε κάνετε σήμερα θα το εισπράξετε αύριο.Είτε μέσω της φυσικής νομοτέλειας που υπάρχει στο σύμπαν είτε μέσω του Νόμου ανταποδοτικής δικαιοσύνης το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Δεν υπάρχει καλύτερος ύπνος από αυτόν με καθαρή τη συνείδηση.Και δεν υπάρχει χειρότερο φορτίο από εκείνο με τις τύψεις με το οποίο μπορεί κάποιος να φορτώσει τον εαυτό του για πράγματα που έχει κάνει.
Αν εν αγνοία σας έχετε βλάψει κάποιον αυτό θα φανεί.Έχετε πάρει το μάθημα σας , έχετε συγχωρήσει τον εαυτό σας και προχωράτε παρακάτω.Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μετανιώσετε ούτε λεπτό για το καλό που αυθόρμητα έχετε κάνει.

Μην δίνετε τα οράματα σας στους άλλους.
Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι να ανακαλύψει , να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του.Οι αντιθέσεις είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και από αυτές προσδιορίζεται η διαφορετικότητα μας.Το σίγουρο είναι πως εάν εσείς δεν εργαστείτε επάνω στα δικά σας οράματα στο μέλλον θα εργάζεστε για την πραγματοποίηση των οραμάτων και των στόχων κάποιων άλλων.


Μην βρίσκεστε ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους.
Υπάρχουν άνθρωποι που διατηρούν μια αρνητική στάση για τη ζωή.Μην τους αφήσετε να την μεταφέρουν σε εσάς.κρατήστε τα <βαμπίρ> μακριά.Βρείτε ανθρώπους που σας ταιριάζουν.Ενισχύστε τις φιλίες που αξίζουν ή κάντε καινούργιες με ανθρώπους που δεν κουβαλάνε θυμό, φθόνο απληστία και βλαβερό στρες.Η υπομονή και η συμπόνοια , η κατανόηση και η συμπαράσταση είναι ασφαλώς καλύτερα χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας.


Μην φοβάστε την αλλαγή.
Εάν είστε ευτυχισμένοι σήμερα από τη ζωή σας συνεχίστε να κάνετε ο,τι ακριβώς κάνατε μέχρι τώρα.
Αν η ζωή σας όμως δεν σας προσφέρει ικανοποίηση και ευτυχία μην αφήνετε τον εαυτό σας  στη δίνη των αναβολών.Πρέπει να αλλάξετε τα κακώς κείμενα.Σ ή μ ε ρ α!.Η συνεχής αναβλητικότητα μπορεί να γίνει η οριστική τροχοπέδη μπλοκάροντας την ίδια σας τη ζωή


.
Μην τα παρατάτε.
Ακόμα κι όταν υπάρχουν εμπόδια , όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμέναμε ή όπως θα τα θέλαμε μην τα παρατάτε.H αληθινή ικανοποίηση έρχεται όταν ξέρουμε πως κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.Και που ξέρεις δεν είναι καθόλου απίθανο μετά να έρθει και το επιτυχές αποτέλεσμα.


Μην αφήνετε σε άλλους τις δικές σας ευθύνες.
Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό μαζί με την ευθύνη που παραδίνεται δίνετε και ένα μέρος της δύναμης σας.Όσο περισσότερες δικές σας ευθύνες αφήνετε να διαχειρίζονται άλλοι τόσο περισσότερο εσείς χάνετε κάτι από τις δυνάμεις σας.Και αν συνεχίσετε έτσι με την πάροδο των χρόνων θα γίνετε άτολμοι σχεδόν δειλοί και έτοιμοι να δεχτείτε οτιδήποτε θεωρήσουν εκείνοι ,που ανέλαβαν τις ευθύνες σας , πως πρέπει να γίνει για εσάς.

Μην δημιουργείτε μια ψεύτικη εικόνα.
Αν αυτό που βγάζετε προς τα έξω κρύβεται πάντα πίσω από κάτι άλλο θα έρθει μια μέρα που δεν θα υπάρχει τίποτα για να δείξετε.Εάν σας ενδιαφέρει μόνο και πρώτα το πως μπορεί να σας βλέπουν οι άλλοι στο τέλος θα ξεχάσετε ποιοι είστε.Επιδράσεις πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Όμως ο καθένας είναι μοναδικός γι αυτό και πρέπει να είναι ο εαυτός του.Το πιο πολύτιμο πράγμα είναι η μοναδικότητα.Αυτό από μόνο του είναι πηγή έμπνευσης.Αν κάποιος είναι αυθεντικός και αληθινός δεν χρειάζεται να είναι τίποτα άλλο.Ούτε καν τέλειος!


Να θυμάστε πως η ζωή έχει τρεις κανόνες:

Το Παράδοξο: Η ζωή είναι ένα μυστήριο.Μη χάνεις χρόνο προσπαθώντας να την καταλάβεις.

Το Χιούμορ: Πάντα να έχεις χιούμορ.Ειδικά με τον εαυτό σου.

Η Αλλαγή: Να ξέρετε πως τίποτα δεν παραμένει το ίδιο.



Από το web radio ακούγεται το <What is Life> των Black Uhuru

Mr Soul Radio

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου