Τρίτη, Ιουλίου 10, 2018

Ποιά προγνωστικά?!...

Έτσι όπως ήρθαν τα ματς μέχρι τώρα ,εγώ τουλάχιστον, αδυνατώ να προβλέψω τι θα γίνει από εδώ και πέρα στους ημιτελικούς.
Το αποψινό παιχνίδι,ο πρώτος ημιτελικός, ανάμεσα σε Γαλλία και Βέλγιο θα μπορούσε και θα άξιζε να είναι ο τελικός αυτού του παγκοσμίου κυπέλλου.
Διότι ,η Αγγλία χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα ματς(από τη φάση των ομίλων μάλιστα,βλέπε Παναμά και Τυνησία...)με σοβαρό αντίπαλο σε <αγώνα χωρίς αύριο> πάει να πάρει από το πουθενά(!) ένα παγκόσμιο κύπελλο!
Και ακούς και διάφορους<δημοσιογράφους> να πλέκουν το εγκώμιο για αυτή την ομαδάρα που επέστρεψε,λέει, για να ξαναζωντανέψει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν(κάτι σαν τους Τζάμπα-Μάγκες ένα πράμα..?Αυτό!) και είναι να αναρωτιέσαι:σε άλλο πλανήτη ζούμε εμείς?..
Ποια ομαδάρα ρε σεις?Για ποιά ομαδάρα της Εθνικής Αγγλίας μιλάτε?Μια εθνική ομάδα η οποία από το 1930 μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα!Για να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα προηγούμενα Μουντιάλ.Από το 1930 μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.
Το διάστημα 34-38 τίποτα!Το 50 τίποτα!Το 54 τίποτα!(Έλαμψε ο Πούσκας!)Το 58 τίποτα!Το 62 τίποτα!Το 66 το μοναδικό τρόπαιο( με εκείνα τα αμφισβητούμενα γκολ...),το 70,74,78 τίποτα!Το 82 τίποτα(του Ντιέγκο Μαραντόνα!),το 90 τίποτα!Το 94 δεν πήγε!Το 98 τίποτα!Το 2002 τίποτα!Το 2006 τίποτα!Το 2010 και 14 τίποτα!Και μιλάμε για μια χώρα με τεράστια προιστορία στο άθλημα,με ιδιαίτερη κουλτούρα γύρω από αυτό και ασύγκριτες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις.Αλλά για ποιά Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας μιλάτε?
Τώρα καλείται να παίξει στον δεύτερο ημιτελικό,το πρώτο πραγματικά σοβαρό παιχνίδι -με δυνατό αντίπαλο- και της βγαίνει μια κατακουρασμένη Κροατία!Μάλιστα ,χωρίς πολλά πολλά, στο ίδιο γήπεδο στην Μόσχα θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού(Γαλλία-Βέλγιο)από την Αγία Πετρούπολη,για να διεκδικήσει στο δεύτερο μόλις πραγματικά σοβαρό ματς ένα παγκόσμιο κύπελλο!!!
Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις.(Η Γαλλία ίσως.Δεν ξέρω...)Είδαμε πολλές ανατροπές σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο.Η τετράδα θυμίζει πραγματικά ρώσικη ρουλέτα.Το σίγουρο είναι πως η Αγγλία δείχνει να έχει το πιό <εύκολο έργο>.Η μπάλα όμως είναι γένους θηλυκού!Και θα κάτσει εκεί που εκείνη θέλει!


Γιάννης Βασιλείου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου