Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2019

Negro Summer Club 1990 : Part 2

Έχουμε επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.
Ο δίσκος των SNAP <World Power> με τον οποίο χορεύει όλος ο πλανήτης,έχει βγεί και σε αντίτυπα με blue-black εξώφυλλο εκ των οποίων ορισμένα έχουν και ένθετο μαύρο,καλοκαιρινό μπλουζάκι με κουκούλα,όπου αριστερά στο στήθος(όπως ψιλοδιακρίνεται στην φωτογραφία,στην κονσόλα του Negro Summer Club)αναγράφεται σε κύκλο με μπλε λουλακί χρώμα o τίτλος και το όνομά τους.
Άλλη μια ώρα με Μουσική από κασσέτα(πρόγραμμα υποδοχής) του <Negro Summer Club> ξεκινά στο Mr Soul Radio σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι.
Είναι ακριβώς η έναρξη μιας καινούργια δεκαετίας,όπως ονομάζεται και ο δίσκος των Soul 2 Soul <A new Decade> των οποίων ο ήχος και το χαρακτηριστικό αργό-χορευτικό τέμπο σημάδεψε τότε μουσικά τα πάντα!
Όσοι είχαν δει τον Jazzie B.(που βγήκε στη σκηνή με μια μαγκούρα και έκανε τον παππού...έτσι ξεκίνησε η συναυλία...) και την παρέα του live στο <Ρόδον>στην Αθήνα,εκείνες τις εποχές,ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ.

Τι δισκάρα!
η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά:

To <Back to Life> Ο.Κ. ήταν το πρώτο σίνγκλ  στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ο προπομπός για όλα αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν.Όμως,όμως ,όμως... η εκτέλεση του τραγουδιού με τα βιολιά στην έναρξή του ήταν εκείνη που ακόμα και σήμερα σε κάνει να ανατριχάζεις!
Η εκτέλεση δηλαδή που υπήρχε στο εικονιζόμενο L.P. <A New Decade>.
Είναι ο ίδιος(!)δίσκος βινυλίου(ευτυχώς αυτός διασώθηκε από τη φωτιά...) που έπαιξε τότε στα πλατό του Club.Ακόμα και σήμερα παίζει,από την αρχή μέχρι το τέλος,καταπίνοντας για πλάκα πολλά από τα μουσικά σκουπίδια των τελευταίων δεκαετιών που κάποιοι τα θεωρούν καλά και κοιτάνε πόσα <χτυπήματα> (χα! χα!) έχουν στο διαδίκτυο.



...συνεχίζεται...



Κείμενο,φώτο & Μουσικές επιλογές:

Γιάννης Βασιλείου.







Η Μουσική σήμερα:





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου