Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Είχατε πιεί καφέ στο Holidays in Evia? Δεκαετία του'70.Δέκα(10)Τραγούδια


Το<Holidays in Evia>
ήταν το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα(και με υπόγεια διάβαση κάτω από τον δρόμο)που υπήρχε στην περιοχή.

Οι δύο στρογγυλές πίστες που είχε,τότε,το ξενοδοχείο <Holidays in Evia> (το οποίο ήταν μετά την Ερέτρια πηγαίνοντας για Αμάρυνθο)είχαν στην οροφή τους το χαρακτηριστικό ντεκόρ με τις μεγάλες μαργαρίτες.Μόλις που φαίνονται κάποιες από αυτές στη φωτογραφία.
Καθώς η σεζόν ξεκινούσε σιγά-σιγά την άνοιξη-και η ντίσκο δεν ήταν ακόμη σε λειτουργία-οι χώροι είχαν τραπεζάκια και οι πελάτες,τόσο εκείνοι που διέμεναν στο ξενοδοχείο όσο και οι  επισκέπτες,μπορούσαν να καθίσουν και να πάρουν τον καφέ τους.Βέβαια,για να πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο έπρεπε να διαθέτει μεταφορικό μέσον.Και κυρίως αυτοκίνητο.
Το οποίο,αυτοκίνητο,την δεκαετία του εβδομήντα δεν ήταν <κάτι> που μπορούσε να διαθέτει (πόσο μάλλον να κατέχει)ο καθένας!
Εκείνοι που είχαν δικά τους και καλά,ακριβά,αυτοκίνητα,εκτός από το κύρος που αυτομάτως αποκτούσαν μέσα από αυτό(καθώς λειτουργούσε ώς δείκτης του <κοινωνικού Status> της εποχής)είχαν και τις <καλύτερες>γυναίκες,τις <καλύτερες>γκόμενες,ή και τα δύο!...

Εισαγωγή
Με ένα τραγούδι που,απλά,είναι εκτός συναγωνισμού...



They Meet...
(Όλα τα λεφτά εδώ η εκτέλεση του <Get Off Your Aah and Dance>!Είναι περίπου στη μέση.Πολύ πιο κοσμοπολιτική από εκείνη των Foxy...)

Ασφαλή μαθήματα οδήγησης!

Pure Sex Seventies !
Δεν υπάρχει aids τότε.Το σεξ είναι πιο...αγνό!Και πιο... καθαρό!Όπως ακριβώς είναι και όλη η Μουσική στα Seventies!Σαφώς πιο δύσκολο και με πολλές απαγορεύσεις.Το πιο πιθανό ήταν πως για να μπορέσεις να πιάσεις ένα <μπούτι>θα έπρεπε να δώσεις λόγο ή να παντρευτείς(!)
Τα ήθη είναι σφιχτά και τα ταμπού τεράστια.
Αλλά όλο και κάποιος τρόπος βρίσκεται για να πάρεις μια κουταλιά από το <βάζο με το μέλι>!


Τα ακατάλληλα για ανηλίκους περιοδικά κυκλοφορούν με αστεράκια και στάμπες στα επίμαχα σημεία και είναι καλά κρυμμένα,μέσα στις καθημερινές εφημερίδες των κυρίων,προκειμένου να μπουν στα σπίτια.Υπάρχει διακριτική συμφωνία με τους εφημεριδοπώληδες για όλο αυτό!
Οι κινηματογράφοι που παίζουν τα Soft πορνό της εποχής είναι γεμάτοι από κόσμο και με όσο γίνεται πιο χαμηλό φωτισμό.

To <Holidays in Evia> εκείνα τα χρόνια ήταν από τους ελάχιστους χώρους στην περιοχή που μπορούσες να παίξεις και Τέννις!Αν εξαιρέσεις το νεοσύστατο,τότε, <Politia Tennis Club>Του Κ.Δροσόπουλου στην Κηφισιά δεν υπήρχε κάτι άλλο.Στη συνέχεια,μετά επί δημάρχου Γιάννη Σπανού,έγινε η ανάπλαση του χώρου στον <Βούρκο> και με τα πρώτα γήπεδα τέννις στην πόλη της Χαλκίδας. 


Έχουν βγεί στην αγορά πια οι κλασικές κασέτες και αντικαθιστούν σταδιακά τις τετράγωνες κασσέτες των 8 Τράκ.
Σήμερα λοιπόν θα ακούσουμε δέκα τραγούδια από εκείνα που ακούγαμε τότε στo κασετόφωνo του αυτοκινήτου,των δικών μας,καθώς πηγαίναμε εκδρομές με ωραίους προορισμούς όπως για παράδειγμα το <Holidays in Evia>.
Υπήρχε μια μεγάλη αναδιπλούμενη κασετοθήκη στο αυτοκίνητο,όπου εκεί μέσα έβρισκες διαφόρων ειδών κασέτες(χωρίς τα κουτιά τους)από διαφορετικές χρονολογίες.



1.Πασχάλης-Μαριάννα-Robert & Μπέσσυ


2.Λάκης Τζορντανέλι -Μια όμορφη ιστορία


3.Μαρινέλα -Να παίζει το τρανζίστορ


4. Φίλιππος Νικολάου-Μεγιεμελέ


5.Μαίρη Λίντα & Μανώλης Χιώτης - Εσύ**



6..Τζένη Βάνου- Σ'Αγαπώ***



7.Δάκης -Εκείνο το πρωι στην Κηφισιά


8.Ολύμπιανς - Το σχολείο*



9.Fausto Papetti - Costa Rosada*


10.Isaak Hayes -Disco Connection***



συνεχίζεται...


Κείμενο,φώτο & Μουσικές Επιλογές:

Γιάννης Βασιλείου








Η Μουσική σήμερα:





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου