Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020

Polo Cafe-Bar-Restaurant-Summer 2003 Έντεκα(11)Τραγούδια

Άλλη μια βραδιά έχει τελειώσει στο Polo.Η μουσική έχει κλείσει και το προσωπικό παραδίδει ταμεία.
Ο περισσότερος κόσμος έχει φύγει και οι εναπομείναντες πελάτες απολαμβάνουν την καλοκαιρινή νύχτα δίπλα στη θάλασσα και κουβεντιάζουν διάφορα.
Το καλοκαίρι του 2003 μας βρίσκει στο <Polo>.
Ανοίγουμε ένα από τα βαλιτσάκια με τα cd's και σταματάμε στην περιοχή όπου οι ετικέτες γράφουν:<Summer 2003 -Polo-Cafe Restaurant>.
Στο σημερινό Μουσικό Flashback θα πάμε στο <Polo> στην πλαζ της Σουβάλας το καλοκαίρι του 2003.

Το <Polo Cafe Bar Restaurant> ήταν η συνέχεια του <Art Cafe> το οποίο ήταν η συνέχεια των <Ζωδίων>.
Είναι η τελευταία <πράξη> της ιστορικής καφετέριας σνακ-μπαρ <Τα Ζώδια>των Βαγγέλη και Κώστα Μανιάτη,στους πρόποδες του Κόκκινου Σπιτιού.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ραδιοφωνική διαφήμιση,τότε,στον Pop Fm που είχα γράψει,σκηνοθετήσει(και εκφωνήσει μαζί με μια κοπέλα)
Ήταν κάποιος επισκέπτης που μόλις είχε φτάσει στην πόλη και έψαχνε να βρεί,ένα από τα διαχρονικά σημεία αναφοράς της Χαλκίδας,το Κόκκινο Σπίτι.Μέσα στην κίνηση και το θόρυβο της πόλης,λοιπόν,σταματούσε μια κοπέλα στο δρόμο και την ρωτούσε εάν ήξερε που βρίσκεται.
Και εκείνη,με τον πλέον φυσικό τρόπο,του απαντούσε πως είναι δίπλα στο Polo!
Ο επισκέπτης την ευχαριστούσε και ικανοποιημένος ξεκινούσε.
Αυτή ήταν μια πολύ όμορφη <διαφημιστική υπερβολή>που ήθελε να δείξει πως ο <χώρος>,εκεί,ήταν τόσο γνωστός που ξεπερνούσε σε φήμη και το Κόκκινο Σπίτι!
POLO Cafe-Bar-Restaurant
Με δύο εισόδους-εξόδους(όπως είχε και το Art Cafe),την κλασική μπροστά και την άλλη από ψηλά στην πίσω πλευρά,που κατέβαινες-ανέβαινες με την μεγάλη σκάλα.
Από το πρωί για μπάνιο,ηλιοθεραπεία στις λευκές ξαπλώστρες,τάβλι,καφές,περιοδικά,εφημερίδες,τόστ,μπύρες,ουζάκια με θαλασσομεζέδες που βγάζαμε εκείνη την ώρα από τη θάλασσα,βόλει σε νερό μέχρι το γόνατο...
Το βράδυ:ραντεβού,φαγητό,ποτά,Μουσικές!

Τη διαχείριση στον χώρο,στο <Polo>,πλέον έχει ο Πάνος Ντελέκος.Μαζί του είναι και ο αείμνηστος Γιάννης Μανιάτης-το <καραβιδάκι>!(ήταν ο υιός του Βαγγέλη Μ.)Εκείνο το καλοκαίρι,μάλιστα,ήταν η τελευταία φορά που είχαμε δει τον Βαγγέλη Μ.Είχε κατέβει ένα μεσημέρι,με συνοδό και με το μπαστουνάκι του και μας είχε χαιρετήσει.Καθίσαμε όλα τα παιδιά μαζί του,έτσι για λίγο,κάτω από το κόκκινο σπίτι στη σκιά από τα κιόσκι.Του είπαμε πως όλα πάνε καλά.Και το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά,το προσέχουμε.Και να μην ανησυχεί για τίποτα,του είπαμε.
Χάρηκε.Έφυγε σιγά-σιγά.Όπως είχε έρθει.


Πολλά παιδιά δουλέψαμε και ξαναβρεθήκαμε τότε εκεί.Δεν τα θυμάμαι όλα.Η Κατερίνα Μανιάτη στο μπαρ μαζί με Νίκο Σταματά.Ό Γιάννης στο αλλό μπαρ απέναντι...Ο Βαλές(ο μελαχρινός ο Υδροχόος ο Αεκτζής..).Ο Σούλης Λιατσαμής.
Ο Ηλίας(!)σέρβις το πρωί,κλασική φιγούρα από <Ζώδια> εποχή.
...
Ο.Κ.
Πάμε να ξαναθυμηθούμε μόνο Έντεκα(11)από τα κομμάτια που έπαιζε
ο Γιάννης Βασιλείου στο <Polo>.


Ακόμα και σήμερα :
Για κάντε πως παίζετε αυτά τα κομμάτια (πλαισιωμένα με τα κατάλληλα<παντρέματα>)...
την κατάλληλη ώρα,στο κατάλληλο <σημείο> να δείτε
τι θα συμβεί...!




1.Doctor Rock It - Cafe de Flore***


2.Mystic Diversions -The Love Dance***


3.Ralph Myerz - Nicita****


4.Ian Pooley -Bay of Plenty***


5.Nacho Sotomayor -Wonderful***


6.18 Καλοκαίρια Μετά-Αυγουστιάτικο Φεγγάρι***


7.Κ.Βήτα-Αστροναύτης****


8.Manu Chao -Denia***


9.Santana-Black Magic Woman***


10.Nama - Thalasses***




11.Θεοδοσία Τσάτσου-Στη θάλασσα***



Υ.Γ. : Και επειδή γουστάραμε τρελά όλη αυτή την φάση(που είχαμε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια)διοργανώσαμε και το 3ο πρωτάθλημα Pro Evolution και γεμίζαμε και τα μεσημέρια-απογεύματα με πολύ ωραίες νεανικές  παρείτσες από αγόρια και κορίτσια που έπαιζαν,ή παρακολουθούσαν τον καυτό ποδοσφαιρικό μήνα του τουρνουά.

Είναι η εποχή που το Play Station 2 θερίζει!!!



Έτσι,για τη φάση μας!


Σήμερα στο σημείο των <Ζωδιών>δεν υπάρχει τίποτα Ένα-δυό παγκάκια με πιο κεί για τους λουόμενους,δυό μικροί φοίνικες,μιά-δυό μικρές ομπρέλες με καλάμια και ένα ντουζ κάτω,στο βάθος.
Λίγο πιο πάνω,εκεί που κάποτε ήταν η είσοδος των <Ζωδίων>,κάποια τραπεζοκαθίσματα από το σύγχρονο<Lemon> προσπαθούν να ξαναδώσουν ζωή στον αποκαμωμένο <χώρο> αλλά οι ομφάλιοι λώροι έχουν κοπεί.

συνεχίζεται...


Κείμενο,φώτο & Μουσικές Επιλογές :





Γιάννης Βασιλείου.






Η Μουσική σήμερα:





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου