Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2020

Δύο(2)από τα Καλύτερα Albums όλων των εποχών!


Σήμερα θα ακούσουμε δύο ώρες Soul Μουσική με αρκετά από τα τραγούδια που υπάρχουν μέσα στους Δίσκους -Άλμπουμς των Stevie Wonder και Marvin Gaye.Το album του Stevie Wonder <Songs in the key of Life> και του Marvin Gaye <What's Going on>θεωρούνται και είναι (κατά την προσωπική μας άποψη)δύο από τα κορυφαία έργα όλων των εποχών στην <ηχογραφημένη> Μουσική!
Το <Songs in the Key of Life>κυκλοφόρησε ως διπλό album τον Σεπτέμβριο του 1976 και μαζί του είχε και ένα τετράκλινο επτά ίντσων E.P.(μοιάζει με σαρανταπεντάρι δισκάκι,αλλά παίζει στις 33 στροφές!)με άλλα τέσσερα αριστουργήματα.Επίσης στο album,με το διπλό εξώφυλλο του Stevie Wonder ,υπάρχει και ένα ένθετο βιβλίο 24 σελίδων με τους στίχους των τραγουδιών και άλλες σημειώσεις.
Το άλλο Album <What's Going on>(1970-71)του Marvin Gaye,αφού πέρασε από σαράντα κύματα και αρχικές αμφισβητήσεις,κατέληξε(μετά τον θάνατο του M.Gaye το 1984)να αναγνωριστεί και από το N.M.E. ως ένα από τα καλύτερα album όλων των εποχών.Ένας δίσκος που περιέγραφε τις ανησυχίες ενός κόσμου που μόλις είχε βγεί από έναν πόλεμο(του Βιετνάμ),τις κοινωνικο-πολιτικές αμφιβολίες και την εξάρτηση από τις <ουσίες>.
<What's Goin On?>...

Κείμενο,φώτο & Μουσικές επιλογές(από την προσωπική μας δισκοθήκη):

Γιάννης Βασιλείου.

Set start Here:



 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου