Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2021

Ο χιονιάς του 1982-83 στην Χαλκίδα και δέκα(10)τραγούδια από εκείνη την εποχή.


Το σημερινό flashback
θα μας μεταφέρει στις αρχές της δεκαετίας του '80 , σε έναν βαρύ χειμώνα που ανάγκασε ακόμα και παραθαλάσσιες πόλεις ,όπως η Χαλκίδα,να ντυθούν στα λευκά.
Είναι η εποχή όπου την νυχτερινή διασκέδαση της νεολαίας μονοπωλεί η <Black Out>(disco),στην Αβάντων .Επίσης για πρώτη φορά τα σφαιριστήρια της πόλης θα αλλάξουν επίπεδο και θα ανέβουν κατηγορία καθώς την εμφάνισή του έχει κάνει ήδη το <Κουρδιστό Πορτοκάλι>.Στον πρώτο όροφο Αβάντων & Περκλέους Σταύρου.Ο χώρος αυτός,με μπιλιάρδα,φραπέ,τόστ,ζεστά ποτά,πίνκ πόνκ και ηλεκτρονικά παιχνίδια,ουσιαστικά <έπασε>το ταμπού περί αγοριών(μόνο)στα σφαιριστήρια.

Ήταν το πρώτο στέκι(μπιλιαρδάδικο)που άνοιξε τις πόρτες του και στα ενήλικα κορίτσια της εποχής.
Με είσοδο από την Περικλέους Σταύρου ακριβώς απέναντι από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών του Τσονίδη.
Στη φώτο,Γιάννης Β. και Νόνη Δ.,μόλις έχουμε κατέβει από το <Κουρδιστό πορτοκάλι> στους χιονισμένους δρόμους της πόλης και με τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας έχουμε ξεκινήσει τον χιονοπόλεμο και τις φωτογραφίες.
Η φώτο είναι επάνω στα κάγκελα του φροντιστηρίου(τρομερό κτίριο με αυλή με δέντρα στην είσοδο και με την μεγάλη,βαριά,ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στα δωμάτια-αίθουσες.) Αγγλικών-Τσονίδη.

Ας ξαναθυμηθούμε δέκα(10) από τα τραγούδια(κομματάρες!)που ακούγαμε,εμείς,εκείνες τις εποχές:

1.Visage-Fade to Grey2.Dexys Midnight Runners-Come on Eileen3.Violent Femmes -Blister in the Sun4.Clash - Rock the Casbah5.Buggles-Video Killed the Radio Star6.Soft Cell -Tainted Love7.Fischer -Z- Battalions of Strangers8.A Flock of Seagulls -Wishing9.Men at Work-Down Under10.Twins -Face to Face,Heart to Heart
Κείμενο,φώτο & Μουσικές Επιλογές:Γιάννης Βασιλείου.

Υ.Γ. Θέλω να παίξω και ένα κομμάτι που είναι εκτός συναγωνισμού😃
ω να σου...πως ξεκινάει έτσι το κομμάτι με αυτό το μπάσο...!
**********


Α!!!
Να και ένα από τρομερά παιχνίδια της εποχής που μεταξύ άλλων 
παίζαμε και στο <κουρδιστό πορτοκάλι>.Το ξαναβρήκαμε μαζί πολλά άλλα arcade games της εποχής εκείνης και το ξαναπαίξαμε σήμερα στο λάπ-τόπ μας εν μέσω καραντίνας...
Η Μουσική σήμερα:
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου