Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

Η απιστία γένους αρσενικού ή μήπως όχι


Οι άνδρες από τη φύση τους έχουν την τάση να είναι άπιστοι,θες γιατί έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την αναπαραγωγή του είδους (μέσω του σεξουαλικού ενστίκτου, που είναι ένα από τα δύο βασικά ένστικτα του ανθρώπου... ), θες γιατί ορισμένες φορές το <ξένο> είναι πιο γλυκό,θες γιατί επιβεβαιώνονται κάθε φορά,ανεξαρτήτου ηλικίας για το ρόλο τους κάτι που ποτέ δεν σταματούν να επιζητούν,θες γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι συνήθως έχουν την τάση να αποζητούν το <καινούργιο> .
Όπως και να χει όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο δάσος με τις φράουλες...οι οποίες άλλοτε είναι πράγματι γλυκές και άλλοτε κρύβουν τόσο δυνατό δηλητήριο που είναι ικανό να κουνήσει συθέμελα και να γκρεμίσει ακόμα και το μεγαλύτερο βασίλειο.
Κατά τη δεκαετία του 1920 ο Αμερικανός πρόεδρος Calvin Coolidge είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του μια κρατική φάρμα,το ζεύγος είχε ξεναγηθεί χωριστά με μια μικρή χρονική διαφορά.
Περνώντας μπροστά από ένα κοτέτσι η κυρία Coolidge ρώτησε τον ξεναγό της αν ο κόκορας εκτελεί τα <καθήκοντά> του καθημερινά και ο ξεναγός απάντησε : 
- Πολλές φορές την ημέρα κυρία
-Παρακαλώ πείτε το στον κύριο είπε η πρώην κυρία των Η.Π.Α
Σε λίγο πέρασε και ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο και ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του.
Αφού το σκέφτηκε λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε : 
-Με την ίδια κότα κάθε φορά ? 
-Όχι με άλλη κότα κάθε φορά, Κύριε απάντησε ο ξεναγός
-Παρακαλώ πείτε το αυτό στην κυρία Coolidge είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι σαν ανέκδοτο για τους άνδρες με χιούμορ της Ελισαβετιανής εποχής που διατηρείται ακόμα <φρέσκο> και στον 21 αιώνα, το οποίο έγινε η αφορμή για να χυθούν τόνοι μελάνι σε μια προσπάθεια να εξηγηθούν οι ανθρώπινες διατομικές και διασυλλογικές σεξουαλικές σχέσεις.
Το περίφημο <Φαινόμενο Coolidge> το οποίο σύμφωνα με εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα πείραμα που έκαναν ερευνητές επιστήμονες βάζοντας ένα αρσενικό ποντίκι μαζί με 4 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο στο ίδιο κλουβί,το αποτέλεσμα ήταν να καταγράψουν μια σειρά από αλλεπάλληλες συνουσίες.
Σταδιακά η επιθυμία του αρσενικού ποντικού για sex άρχισε να μειώνεται και μετά από δύο-τρείς μέρες εξαφανίστηκε εντελώς παρά το γεγονός πως τα θηλυκά ποντίκια εξακολουθούσαν να είναι <διαθέσιμα>.
Οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν νέα θηλυκά στο κλουβί διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε την ερωτική του επιθυμία.Αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά.Το αρσενικό ποντίκι θυμόταν με ποιά θηλυκά είχε έρθει σε επαφή και τα απέφευγε συστηματικά.Το συγκεκριμένο πείραμα επαναλήφθηκε ξανά και ξανά με τα ίδια πάντα αποτελέσματα.Τα αρσενικά ποντίκια έκαναν sex μόνο με τα καινούργια θηλυκά που είχαν βάλει στο κλουβί.Το φαινόμενο αυτό το αρσενικό να αποφεύγει τα θηλυκά με τα οποία είχε κάνει sex και να αναζητά καινούργια ισχύει σε πολλά είδη ζώων του ζωικού βασιλείου ονομάστηκε <Το φαινόμενο Coolidge> 
Σύμφωνα με τους βιολόγους <Το φαινόμενο Coolidge> εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά.
Η στρατηγική αυτή ρυθμίζεται υποσυνείδητα από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου το λιμπικό σύστημα (οσφρητικός εγκέφαλος) όπου ανήκει ο υποθάλαμος ο οποίος συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος της πείνας,της δίψας,του ύπνου,της θερμοκρασίας,του Sex,της μνήμης και των συναισθημάτων.
Αρκετοί πιστεύουν πως όχι μόνο πολλά από τα αρσενικά ζώα αλλά και ο Άνδρας διαθέτει αυτόν το πρωτόγονο μηχανισμό-προγραμματισμό και μάλιστα σε υψηλό βαθμό και έχει παρατηρηθεί πως ο άνδρας ακόμα και όταν είναι ευχαριστημένος με την μόνιμη σχέση του εκδηλώνει την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι.Αντίθετα οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να κάνουν sex με τον ίδιο άνδρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για ολόκληρη τη ζωή τους.
Όμως στον άνδρα παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της τεστοστερόνης όταν ο ερωτικός σύντροφος παραμένει ο ίδιος επί μακρόν.Αυτός είναι ο λόγος που η επιθυμία του άνδρα για sex στη διάρκεια του γάμου πέφτει σημαντικά ενώ της γυναίκας παραμένει σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ψυχολόγοι.
Και συνεχίζουν: 
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το sex με την ίδια γυναίκα μετά από μια χρονική περίοδο δεν προκαλεί στον άνδρα σημαντική έκκριση ντοπαμίνης η οποία είναι μια βασική ορμόνη της ευχαρίστησης.
Ύστερα από μερικά χρόνια γάμου η ντοπαμίνη μπορεί να ανέβει σημαντικά μόνο όταν ο άνδρας βρεί καινούργια γυναίκα και ας είναι λιγότερο εμφανίσιμη από τη σύζυγο.Συχνά μάλιστα όταν η σύζυγος ανακαλύψει με ποια γυναίκα την απατούσε ο άντρας της δυσκολεύεται να πιστέψει πως είναι τόσο κακόγουστος.
Αυτό συμβαίνει γιατί η ποικιλία για τον άνδρα από μόνη της αποτελεί ένα δυνατό αφροδισιακό.

Ps: Οι νέοι άνθρωποι θέλουν να είναι πιστοί και δεν είναι.
Οι μεγάλοι θέλουν να είναι άπιστοι και δεν μπορούν.
Μήπως τελικά η πίστη δεν είναι θέμα θέλησης αλλά ζήτημα φυσιολογίας?
Τις απαντήσεις έτσι κι αλλιώς, θα τις βρείτε μόνοι σας.

Mr. Soul Radio

από το web radio ακούγεται το <Rat in the Kitchen> των UB40

 


1 σχόλιο: