Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015

ΟΧΙ άλλο κάρβουνο

Δεν συμφωνώ με τη χρονική στιγμή που πάει η χώρα σε εκλογές.Το κόστος αυτών των πρόωρων εκλογών θα φανεί σε πρώτη φάση το αμέσως επόμενο τετράμηνο.Εκεί που είχε αρχίσει να φαίνεται ένα αμυδρό φως στη άκρη του σκοτεινού τούνελ που διασχίζουμε,εκεί που κάτι έδειχνε πως έχει αρχίσει να κινείται,τσούπ(!) εκλογές.
Αλήθεια ποιός είναι ο <κυρίαρχος λαός>? Ποιές είναι οι προοδευτικές δυνάμεις και οι αντιφασιστικές τάσεις μιας κοινωνίας?
Αναρωτιέστε ακόμα αν έχει κυβερνήσει η αριστερά στην Ελλάδα? Πλάκα κάνουμε τώρα?
Ειδικά από το'81 και μετά στο όνομα του σοσιαλισμού και της αναδιανομής του πλούτου (της απλής αναλογικής, της εξόδου των αμερικανικών βάσεων από τον τόπο, της περιβόητης ισότητας, ισονομίας και των ίσων ευκαιριών ανάμεσα στους πολίτες,τα περιβόητα μέσα παραγωγής <στα χέρια του λαού> και άλλα τέτοια <αριστερά μπαρμπούτσαλα > ...) ισοπεδώθηκε,κάηκε και έχασε πολλές από τις <αξίες> που είχε η Ελλάδα από το κίνημα-νοοτροπία του <Ωχ-αδελφισμού> που επικράτησε, τελικά, στην πράξη.
Γιατί είναι άλλο πράγμα τα λόγια και άλλο οι πράξεις.Είναι άλλο πράγμα η ιδεολογία και άλλο η εφαρμογή της σε πραγματικό χρόνο και τόπο.(Για να μην πάμε και στην τρομακρατία και θυμηθούμε ποιές δεκαετίες άνθισε στη χώρα και τι διαστάσεις πήρε στη συνέχεια...)
Αν, τελικά, αυτή η χώρα δεν τα καταφέρει θα είναι γιατί είναι βαθιά κομμουνισμένη!
Ο περιβόητος κυρίαρχος λαός λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύνολο που αποτελείται από διαφορετικές μονάδες που ανάλογα με το ποιός θα γέμιζε περισσότερο την τσέπη της κάθε μονάδας, ή θα την βοηθούσε να διατηρήσει τα κεκτημένα της (αντάλλασσε την ψήφο του), ψήφιζε κυβερνήσεις οι οποίες κάθε φορά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της Ευρωπαικής Ένωσης για επενδύσεις και ανάπτυξη το έκαναν παροχές.
Μόνο που τα τελευταία χρόνια κόβονται μισθοί και συντάξεις αντί να βγουν στην επιφάνεια όλοι οι <Τσοχατζόπουλοι>, από όπου κι αν προέρχονται, και να εξεταστούν όλα τα <ύποπτα> πόθεν έσχες.Σε όλη την ελληνική κοινωνική διαστρωμάτωση και σε όλες τις θέσεις και όπου υπάρχουν ανακολουθίες να διορθωθούν με την επιστροφή των χρημάτων στη <θέση> τους και μετά να πάνε φυλακή όσοι αποδεδειγμένα έκλεψαν.
Αυτό πρέπει να ζητήσει ο κυρίαρχος λαός,την επιστροφή των χρημάτων που του πήραν!Ποιοί έβγαλαν χρήματα <έξω> ενώ τα ...κέρδισαν με δραστηριότητες εντός της Ελλάδας!

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έστω και τώρα θα υπάρξει επιτέλους ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου ο καθένας θα πληρώνει κατ'αναλογία των περουσιακών στοιχείων και του πλούτου που έχει ή παράγει.

Ο κυρίαρχος λαός λοιπόν, θα ψηφίσει όποιον του... γεμίσει για λίγο την τσέπη η έστω όποιον υποσχεθεί πως θα το κάνει και φανεί πιό πειστικός,αν περνάνε ακόμα τέτοιου είδους υποσχέσεις.
Η δημοκρατία όσο διεφθαρμένη κι αν είναι από τον πλούτο (καθότι όπου υπάρχει ή παράγεται πλούτος υπάρχει και διαφθορά...χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν οικονομικές διακρατικές διαπραγματεύσεις με ήθος) είναι απαραίτητη για να λέμε ελεύθερα τις απόψεις μας και να προσπαθούμε μέσα από τη στάση ζωής μας να την κάνουμε λιγότερο διεφθαρμένη.Ο κόσμος αλλάζει πραγματικά προς το καλύτερο μόνο όταν ο καθένας ξεχωριστά θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο και για να γίνει αυτό πρέπει η κάθε ξεχωριστή μονάδα του συνόλου, που ανέφερα πιο πάνω,να έχει μεγαλώσει έχοντας στο DNA της δύο στοιχεία: Αυτογνωσία και Αυτοκριτική.

Επειδή αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για αρκετούς ο... κυρίαρχος λαός θα ψηφίσει για άλλη μιά φορά με γνώμονα την τσέπη του!

Αν θέλεις να δοκιμάσεις την ιδεολογία κάποιου δεν έχεις παρά να βάλεις στην μια μεριά της ζυγαριάς την<ιδεολογία >του και στην άλλη μια ράβδο χρυσού.Ο καπιταλισμός που με μανία μάχονται ορισμένα από τα πλήθη,ανά τον κόσμο, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος(!) από τότε που ξεκίνησε την πορεία του πάνω στη γη ως εφευρετικός νομάς και όλοι εκείνοι που διαρκώς δαιμονοποιούν το κέρδος είναι οι πρώτοι που θα πουλήσουν ακόμη και τη μάνα τους γι αυτό!

'Οπως όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια (αλλά όλα είναι απαραίτητα για να ανοιγοκλείνει και να λειτουργεί σωστά το χέρι) έτσι και οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι να ίδιοι.Διαφορετικά θα ήμασταν όλοι Αινστάιν ή όλοι αμπελοφάσουλα ή ραδίκια!(Ευτυχώς ακόμα... οι κοινωνίες δεν έχουν φτάσει στο σημείο που θα προσδιορίζουν εκ των προτέρων την αναπαραγωγή και εξέλιξή τους με το ένα ή το άλλο ανθρώπινο πρότυπο σε ένα επιστημονικά αμετάβλητο ταξικό σύστημα...) Η ίδια η φυσική ανισότητα σε μυαλό και σώμα δημιουργεί κοινώνική ανισότητα.Αλλά και ο πλανήτης ισορροπεί και γυρίζει μέσα από άνισες και αντίθετες δυνάμεις.

Μπορείς να είσαι φτωχός και γενναιόδωρος ή πλούσιος και γενναιόδωρος.Όπως μπορείς να είσαι φτωχός και τσιγκούννης ή πλούσιος και τσιγκούνης.Και εδώ είναι το θέμα: Μπορείς να επιλέξεις.Όπως, για παράδειγμα,μπορείς να επιλέξεις να μάθεις να είσαι ευγενής ή να παραμείνεις ακατέργαστος και ανάγωγος.Να ενδιαφέρεσαι ή να μην ενδιαφέρεσαι γιατί έτσι θέλεις να ζείς.


Είναι πολύ εύκολο να αντιδράς σε ό,τι δεν σε βολεύει, ή σε ξεβολεύει.Είναι ακόμη πιό εύκολο να είσαι Αντί..και να βλέπεις ως τυφλός οπαδός  <το πέναλτι>, ακόμα και όταν δεν υπάρχει, υπέρ της ομάδας σου μόνο(!).αρκεί να θυμάσαι πως :

Οτιδήποτε ANTI... κρύβει μέσα του τις μεγαλύτερες και πιό επικίνδυνες μορφές φασισμού σε όλες τις εκφάνσεις και δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής.Οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι εκείνοι που μιλούν για φασισμό, οι δήθεν αδικημένοι και κατατρεγμένοι είναι εκείνοι που έχουν αδικήσει και εκμεταλλευτεί τους συναναθρώπους τους σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε (Μάλιστα όσο πιό <στερημένος> είναι κάποιος τόσο περισσότερο καταδυναστεύει τους άλλους αν του δοθεί εξουσία...Όπως έγινε με τα ζώα της φάρμας του Όργουελ που -παρά τις ανισότητες που είχαν μεταξύ τους, γιατί έτσι ήταν και  είναι φτιαγμένα από τη φύση-  ενώθηκαν και έδιωξαν τους ανθρώπους-αφεντάδες  για να πάρουν αυτά τη θέση τους με αποτέλεσμα να γίνουν χειρότεροι δεινάστες από εκείνους που πολέμησαν για να διώξουν.Oι δήθεν <προοδευτικές δυνάμεις και αντιλήψεις> είναι στην πραγματικότητα πιό σκληρές και απάνθρωπες από εκείνες που τάχα <μάχονται> για να ανατρέψουν.
Κομμουνιστης μέχρι να πλουτήσεις,Αναρχικός μέχρι να γίνεις Αρχηγός.Άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο.

Γιάννης Βασιλείου


                     Από το web radio ακούγεται το αριστουργηματικό
                                 <I would not change a Thing>
                     Δυναμώνω την ένταση για να το απολαύσω και ευγνωμονώ τον Mr Soul!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου