Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2015

Tόσο Καλό όσο και Κακό


Ο άνθρωπος είναι το καλύτερο και το χειρότερο <πράγμα> που κυριαρχεί επάνω στη γή.Ο μοναδικός απώτερος σκοπός του είναι να κυριαρχεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους και όταν μπορεί να κυριαρχεί επάνω στους άλλους ανθρώπους.Είτε ως άτομο απέναντι σε άτομο, είτε ως μέλος ομάδας-φυλής-κοινωνίας -χώρας ,απέναντι σε άλλες ομάδες-φυλές-κοινωνίες-χώρες.Αρέσει δεν αρέσει αυτός είναι ο κανόνας.Οτιδήποτε άλλο αποτελεί την εξαίρεση.Είτε αυτό  αφορά διαπροσωπικές σχέσεις είτε αφορά συμμαχίες και διακρατικές σχέσεις.

Έννοιες όπως : Δημοκρατία,Ελευθερία,Ανεξαρτησία,Ισότητα,Ανεξηθρησκεία ,συνύπαρξη των λαών και σεβασμός της διαφορετικότητας είναι απλά μπούρδες!Το έχουν αποδείξει οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.Και ο τρίτος, οικονομικός μέχρι στιγμής, πόλεμος.Ο ίδιος ο ευρωπαικός διαφωτισμός (που για όσους γνωρίζουν πραγματικά ιστορία ξεκίνησε από το μεγάλο νησί με οραματιστές όπως ήταν ο Τζων Λόκ  ο προπομπός του <κοινωνικού συμβολαίου> ... ,απλά το πυροτέχνημα <έσκασε> στη Γαλλία...) είναι μια τρύπα στο νερό!Μπορεί ο μεγάλος αυτός άγγλος φιλόσοφος να πίστευε πως οι άνθρωποι που είναι πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον είναι περισσότερο δημιουργικοί, σόφρωνες, λογικοί και λιγότερο επιθετικοί.Αλλά η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας ήρθε να ανατρέψει όλες τις καλές προθέσεις και πεποιθήσεις των ανθρώπων που είχαν ή έχουν κοινές αντιλήψεις με αυτές του Τζών Λοκ για τη φύση του ανθρώπινου είδους.Το περίφημο κοινωνικό συμβόλαιο σε θεωρητικό επίπεδο δεν ήταν τίποτ 'άλλο παρά μια συμφωνία ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες.Μια συμφωνία με αμοιβαίους όρους.Οι πολίτες αποδέχονταν να περιορίσουν την ελευθερία τους και σε αντάλλαγμα το κράτος έπρεπε να εγγυηθεί την διασφάλιση των φυσικών τους δικαιωμάτων .Δηλαδή της ζωής,της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας τους.Εάν το κράτος δεν τηρούσε αυτή τη συμφωνία , αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο,τότε οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το ακυρώσουν και να εξεγερθούν.
Τα γράμματα, οι τέχνες, οι επιστήμες, η βιομηχανική επανάσταση αργότερα,εφαρμόστηκαν επιλεκτικά και με σκοπιμότητα από τους δυνατούς προς τους αδύνατους.Το μόνο που είχαν σαν συνολικό αποτέλεσμα ήταν να χρησιμοποιήσουν το κάθε νέο επιστημονικό επίτευγμα σαν μέσο ελέγχου και επιβολής επάνω στον άνθρωπο.Όποιος προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο, είναι χειρότερος ως άτομο-λαός-χώρα απ'ότι ολόκληρος ο μεσαίωνας!
Το καλό υπάρχει αυθόρμητα και δρα και εκδηλώνεται σύμφωνα με αυτό που μπορεί(αν μπορεί)να νιώσει ο καθένας ξεχωριστά για αυτόν που θεωρεί συνάνθρωπό του.Όπως ακριβώς συμβαίνει από την αντίθετη πλευρά όταν κάποιος νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του.Το καλό δεν χρειάζεται νόμους και τάξη για να συμπεριφερθείς και να το πράξεις.Αυτά είναι απαραίτητα για να περιοριστεί η <κακή δράση>.
Η ίδια η παγκοσμιοποίηση είναι μια πλάνη.Δεν υπάρχει!.Είναι ο υπέρτατος βαθμός ελέγχου.Σχεδόν αμετάκλητος.Δεν υπάρχει αλληλεγγύη των κρατών.Δεν υπάρχει καμία ευρωπαική ένωση.Ποτέ δεν υπήρξε! Όλα είναι ένα καλοστημένο παραμύθι συμμαχιών και συμφερόντων.

Εδώ οι άνθρωποι σήμερα -και καθώς ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται δραματικά- δεν μπορούν ειρηνικά ούτε τα αυτοκινητά τους να παρκάρουν, ούτε να καταλήξουν στα κοινόχρηστα(!) μιας πολυκατοικίας(άλλοι είναι ιδιοκτήτες , άλλοι ένοικοι) γιατί οι δραστηριότητες των περισσοτέρων διαχειριστών είναι τουλάχιστον ύποπτες...Θα συνεννοηθούν οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν? Ή ακόμη χειρότερα τα κράτη?Εδώ πολλές χώρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ντόπια,τη δική τους φτώχεια,εγκληματικότητα και διαφθορά τους ζητάνε επιπλέον να αντιμετωπίσουν και τα ξενόφερτα αυτά φαινόμενα? Ποιός σεβασμός της διαφορετικότητας?Ποιός είναι αυτός που ήρθε σήμερα στο κατώφλι σου να σε επικρίνει για τη θρησκεία σου,θέλοντας να εγκαθιδρύσει τη δική του ? Για ποιό δικαίωμα της ανεξιθρησκείας μιλάμε? Ποιά ελευθερία που δεν καταπατά την ελευθερία του άλλου? Βάλτε έναν καπνιστή στο ίδιο δωμάτιο με έναν μη καπνιστή και ζητήστε τους να συμβιώσουν.Δε γίνεται! Τότε με ποιό δικαίωμα πραγματοποιείται αυτή η ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση? Στο όνομα  τίνος,ποιών συμμαχιών και ποιών συμφερόντων? 
Στην πραγματικότητα ο καπνιστής με τον μη καπνιστή δεν θα έπρεπε να συναντηθούν ποτέ,γιατί δεν θα υπάρξει <υπνοδωμάτιο> που να τους χωρέσει και τους δυό.(Το να τους ζητάς να συμβιώσουν είναι σα να ζητάς από ένα ψάρι να σκαρφαλώσει στο δέντρο όπως κάνει μια μαιμού!)Και αν τύχει να συναντηθούν θα αναγκαστούν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν χώρο καθώς ο ένας θα ζητά από τον άλλον να υποχωρήσει.
Το ερώτημα είναι ένα: Στη συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας ποιός είναι ο Αποικιοκράτης? Ποιός εισβάλλει στο σπίτι σου?Ξεριζωσέ του την καρδιά και δώστου να τη φάει.

Mr Soul Radio
...από το αγαπημένο web radio ακούγεται το  <Frontier Psychiatrist> by AVALANCES

                     

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου