Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2020

Negro Summer Club 1990 Δέκα (10)Κομμάτια

 


Κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια δεκάδα από τραγούδια που είχαμε παίξει εκείνο το καλοκαίρι στο Negro Summer Club αισθανόμαστε πως ξεδιπλώνεται μπροστά μας και πάλι ένας Μουσικός Θησαυρός.Είναι ορισμένα πράγματα που αγαπάς να θυμάσαι.Η Μουσική άλλωστε πέρα από την ψυχαγωγική ιδιότητα που έχει είναι και αναμνήσεις.Που ήσασταν τότε,με ποιούς ήσασταν τι κάναντε,τι τραγούδια έπαιζαν και πολλά άλλα...

Η κονσόλα του <Negro Summer Club>!
Στιγμιότυπα:Αντρέας,Γιώργος,Μίνα,Γιάννης,Μαρία
Υπάρχουν κομμάτια που παίζουν στα πλατό καθώς το club μόλις έχει ανοίξει.Ο φωτισμός είναι σταθερός,λίγο πιο έντονος στην περιφέρεια και διακριτικός εκεί που χρειάζεται.Είναι οι πρώτες ώρες υποδοχής όπως ονομάζονται.Τα vibes είναι αργόμπιτα και παρόλο που η ισχύς των ενισχυτών είναι μόλις στο πενήντα τοις εκατό ο ρυθμός και η μουσική,χωρίς να το έχεις καταλάβει,έχουν τρυπώσει μέσα στο σώμα και το μυαλό σου!

Σήμερα θα κάνουμε zoom σε ορισμένα από τα κομμάτια,πριν από την έναρξη του κανονικού προγράμματος,που παίζαμε ακούγαμε και χορεύαμε στο Negro!
Δέκα <αδιάφορα>κομμάτια που υποσυνείδητα έβαζαν το δικό τους λιθαράκι για άλλη μια μεγαλειώδη νύχτα χορού,διασκέδασης και επικοινωνίας.
Ακούμε και πάλι το tape(τόσα χρόνια μετά..!)ανατρέχουμε στην προσωπική μας δισκοθήκη βινυλίου
(με τα maxi singles!)και θυμόμαστε μερικά από τα κομμάτια υποδοχής.
Αρκετά από αυτά είναι διασκευές.Αλλά δεν έχει καμία σημασία.
Σκύβουμε επάνω σε αυτά τα κομμάτια γιατί οι επιτυχίες είναι οι επιτυχίες!
Θα παίξουν έτσι και αλλιώς.Θα ακουστούν ξανά και ξανά.Παντού!
Είναι δηλαδή όπως οι <Top γκόμενες>.
Οι φαντεζί γυναίκες από το πάνω ράφι που τις αναγνωρίζεις παντού και έχουν την <επιτυχία> δεδομένη(παρόλο που αρκετές φορές η επιτυχία αυτή είναι εφήμερη...)
Τα κομμάτια αυτά όμως,τα <αδιάφορα>,θυμίζουν τις γκόμενες <Β' διαλογής>,που σε ξαφνιάζουν υπέροχα με τα μυστικά και τους θησαυρούς που μπορεί να κρύβουν καθώς δεν κάνουν θόρυβο.Αλλά αν καταφέρεις να τις εξευρενήσεις και να τις ανακαλύψεις μένεις έκπληκτος με αυτά που θα γνωρίσεις.
Anyway...

Ας πατήσουμε
το Play!


1.Plutonic-Tubular Bells*
(Αυτό το κομμάτι κρύβει μια ιστορία που δεν είναι του παρόντος...)2.Double Trouble - Love Don't Live Here Anymore
3.Hoomba Hoomba -Voices of Africa4.Intime  -People (Let's Get Along)5.People People Feat.Karen Anderson-Are You Spoken For6.Innocence - Remember the Day7.Maureen Walsh -Thinking of you8.Dodge City- Ain't Going for That9.Maxi Jazz -Do your Dance10.Snap -Ooops UpΚαι μέχρι εδώ ήταν για σήμερα.

Κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στο Negro.
Σε άλλα κομμάτια που παίζαμε τις <μάχημες ώρες >του Clubbing εκεί.

συνεχίζεται...Κείμενο,φώτο & Μουσικές Επιλογές:
Γιάννης Βασιλείου.
Η Μουσική σήμερα:
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου