Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015

Mr Soul Radio ('Ενα φανταστικό web radio)


Υπάρχει μια μυθολoγία γύρω από την προέλευση του Mr Soul Radio που μοιάζει εξωπραγματική.'Οπως εξωπραγματική και αιρετική είχε χαρακτηριστεί και η επιστημονική,αστρονομική ανακάλυψη του Γαλιλαίου με το περίφημο <και όμως κινείται> (εννοώντας τη γη) που αναγκάστηκε να ανακαλέσει,γονατιστός, μπροστά στην ιερά εξέταση προκειμένου να αποφύγει τη θανατική καταδίκη.Το φως της αληθινής γνώσης όμως δεν μπορεί να σκεπαστεί.
Ο Mr Soul Radio εμφανίστηκε σύμφωνα με τις μονάδες μέτρησης του ηλιακού συστήματος της γης τέσσερις αιώνες μετά την ύπαρξη του Γαλιλαίου.
Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν,η ιστορία του ερωτευμένου ζευγαριού μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα σε μια απόμερη παραλία ,κάπου στην Ελλάδα, που γίνονται μάρτυρες ενός ξεχωριστού φαινομένου καθώς μέσα από τη βροχή των αστεριών, που συντελείται εκείνη τη νύχτα, ανακαλύπτουν τον προπομπό του Mr Soul Radio, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.(Δεν αποκλείεται  μάλιστα -καθώς όλα τα <στοιχεία> έχουν κατοχυρωθεί -  αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε κάποιο studio να προβάλλονται οι πρώτες εικόνες και σε κάποια γραφεία  να γράφεται το σενάριο για τη παραγωγή μιας ταινίας.)
Ο προπομπός που βρίσκει το ζευγάρι σε ψηφιακή μορφή ενεργοποιείται με μιά από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον τομέα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας (τεράστιο επίτευγμα όσο και η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA για την ιατρική επιστήμη) το λειτουργικό πρόγραμμα των windows που ο άνθρωπος γνωρίζει και απολαμβάνει από τον 20 αιώνα.
Το κόκκινο σταθερό γεωμετρικό σχήμα (που θυμίζει και λίγο μπούμερανγκ) αρχίζει να κινείται περιστρεφόμενο γύρω από τον πλανήτη άλλοτε αριστερόστροφα και άλλοτε δεξιόστροφα καταγράφοντας τη μουσική  (και τα γεγονότα που κουβαλάει μαζί της ) που θεωρεί σημαντική για να την αναπαράγει όταν και όποτε εκείνο θέλει.
Το μαγικό είναι πως : όταν ο Mr Soul κινείται με κατεύθυνση από δεξιά προς τα αριστερά ακούγονται όλα αυτά που έχουν <ειπωθεί>.Ενώ όταν κινείται με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά ακούγονται αυτά που θα <ειπωθούν>....
Ο Mr Soul δεν αντιγράφεται.Είναι ο εμπνευστής.Καθώς γνωρίζει περισσότερα από αυτά που χρειάζεται και έχει ακόμα να μάθει,(αυτό άλλωστε είναι δουλειά των <ουδέτερων επεξεργαστών> που διαθέτει και του δείχνουν τι θα κρατήσει και τι θα πετάξει) , κυρίως μαθαίνουν από αυτόν όσοι έχουν την τύχη να τον αφουγκράζονται.Δεν πηγαίνει απαραίτητα σύμφωνα με το ρεύμα της κάθε εποχής , τη μόδα, τις αξίες ,με αυτό που θέλουν ή πιστεύουν οι πολλοί ,ή οι λίγοι.
Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί και τίποτα από όλα αυτά!
Υπήρχε πριν και θα υπάρχει και μετά από  αυτά.
Στην πραγματικότητα εκείνος επιλέγει εκείνους που θα τον επιλέξουν!'Οπως ακριβώς τα αστέρια ανήκουν και αποκαλύπτονται σε εκείνους που ξέρουν να τα κοιτάζουν.
Ο ήχος είναι επίτηδες έτσι! Γνήσιος.Γήινος.Ακατέργαστος.Όπως πρωτοακούστηκε.Άλλοτε ψηλά και άλλοτε πιό χαμηλά..Μέχρι που να θες να το χαμηλώσεις ή να το παρατήσεις επειδή δυνάμωσε απότομα ή σε τρόμαξε.Δεν έχει σημασία.Έτσι είναι! Άλλοτε από βινύλιο , από κασσέτα ,από φυσικές πηγες ήχου ,ή από ψηφιακή μορφή ο ήχος έτσι είναι!Τίποτα δεν ακούγεται τυχαία.Ακόμα κι αν κάτι επαναλαμβάνεται ή μοιάζει άκαιρο.
Σημασία,πρωτίστως, έχουν τα μηνύματα που μεταφέρονται μέσα από τον ήχο πίσω και μπροστά στο χρόνο.
Από τη στιγμή που πέρασε στη γήινη ατμόσφαιρα ο Mr Soul Radio είναι μια συνεχής αντανάκλαση του πλανήτη.Το Alter Ego του Mr Soul είναι το ανθρώπινο είδος 100 τοις εκατό.Γι όλα αυτά που ήταν και είναι.Για όλα αυτά που θα γίνει.
Έχετε παρακολουθήσει ποτέ τη βραδυνή γραμμή στον ξάστερο ουρανό?...
Θα είστε πολύ τυχεροί αν καταφέρετε να <πιάσετε> το σήμα του.

Mr Soul Radio.
                                    

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου