Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2020

FLASH BACK (Youth Music)

Flash back σήμερα στην Ερέτρια της δεκαετίας του '80.


Η Χαλκίδα τότε(κυρίως η νεολαία)διασκέδαζε και στην Ερέτρια,με πρώτες επιλογές τα ξενοδοχεία(Ερέτρια Μπιτς,Μαλακόντα,Γκόλντεν και βεβαίως Χολιντέις ιν Εύβοια)και το νησί των ονείρων.
Τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν από την παραλία της Χαλκίδας(τότε τα αυτοκίνητα περνούσαν και στάθμευαν(!)και μέσα στην παραλία που είχε τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης και επάνω και κάτω στα κάγκελα ή το στρογγυλό...)μετά το καθιερωμένο καφεδάκι στο Παλίρροια.
Το <Nightlife> εκεί τελείωνε αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα και συχνά....με το πρώτο φως του ήλιου.Τους θερινούς μήνες μέχρι τον 15Αύγουστο τα ξενοδοχεία ήταν ασφυκτικά γεμάτα με ξένο και <καλό κόσμο> που ερχόταν(κάθε εβδομάδα και καινούργια γκρούπ)να κάνει διακοπές κάτω από τον καυτό Ελληνικό ήλιο,να γνωρίσει και να δοκιμάσει το ελληνικό σουβλάκι,την χωριάτικη σαλάτα και τον μουζάκα(!).Να χορέψει τον <Ζορμπά> και σχεδόν όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε υπέροχες φολκλόρ βραδιές που είχαν στα προγράμματά τους τα ξενοδοχεία.
Εμείς σήμερα θα ακούσουμε μια ώρα με καταπληκτικά Italo Disco tracks που μπορεί,τότε,να μη σου γέμιζαν πολύ το μάτι(το αφτί!),όπως λέμε, αλλά ξανακούγοντας,τα τελευταία χρόνια,όλα αυτά τα προγράμματα(κυρίως μέσα από κασσέτες της εποχής του προσωπικού μας αρχείου)είναι σαν μην έφυγαν ποτέ από κοντά μας.Συνδιασμένα με αναμνήσεις,έρωτες και ανέμελη νεανική δουλειά και διασκέδαση.Απίστευτα! Τουλάχιστον για εμάς που τα ζήσαμε,τα παίξαμε και τα χορέψαμε.

Καλή μας διασκέδαση.

Και για να θυμούνται οι παλιότεροι...να και ένα χορευτικό κομμάτι του προγράμμτος:



Γιάννης Βασιλείου.


Σετ σταρτ :




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου