Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2020

Italo Disco 80'ς

Youth Stories
Για το New Wave,την Pop,αλλά και την Μαύρη Μουσική στα 80'ς έχουμε κάνει και ακούσει κατά καιρούς αρκετά αφιερώματα.
Σήμερα θα ακούσουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Italo disco μουσική εκείνης της εποχής.
'Ενα <γλυκανάλατο> και παρεξηγημένο μουσικό είδος από αρκετούς,τότε,ειδικά από εκείνους που ήθελαν να παρουσιάζονται ως περισσότερο ποιοτικοί,κουλτουριάρηδες και επαναστατικοί μέσα από την μουσική.Επειδή χρονικά η Italo-disco συνέπεσε με τα νιάτα μας(και τις <ορμές> που φέρνουν μαζί τους τα νιάτα...)μπορεί να θύμιζε γκόμενα Β' διαλογής η οποία,όμως,σε εκπλήσσει ανέλπιστα ευχάριστα σε κάποιο απροσδόκητο ραντεβού αφήνοντας,τελικά,πολύ καλές εντυπώσεις και αναμνήσεις.Αυτό ήταn η Italo disco.Ένα τεράστιο μουσικό-χορευτικό φλερτ!
Φωνές μέσα από παραμορφωτές,συνθεσαιζερς,drum machines και μια αίσθηση μουσικής που έρχεται από άλλους,μακρινούς γαλαξίες.Space Disco.Οι στίχοι κυρίως στα αγγλικά.Οι μελωδίες ακόμα κι όταν έκρυβαν μια θλίψη σε ανέβαζαν! 
<Remember that piano.....used to say I like chopin...love me now and again...>
Με επιδράσεις από τους Kraftwerk,τον Giorgio Moroder(το <I feel Love>με την Donna Summer ήταν ένας προθάλαμος της Italo Disco μουσικής)κ.α. η Ιταλο ντίσκο έγραψε την δική της ιστορία.Ακούστηκε σε πολλές ταινίες των 80'ς,χορεύτηκε στις πίστες και τις σχολικές εκδρομές τραγουδήθηκε από την νεολαία της εποχής.
Φώτο:από αριστερά.Ανδρέας,Γιάννης,Θανάσης.Σχολική 5ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα,μέσα δεκαετίας του '80.
Μουσική,λοιπόν,από μια Ιταλία χωρίς ιούς και μια Ελλάδα που ακολουθούσε εκείνη την υπέροχη ανάλαφρη μόδα.



Κείμενο,φώτο και d.j.Set(από κασσέτα αρχείου):

Γιάννης Βασιλείου.


Σετ Start :18:00 p.m.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου