Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020

4AD Η μαγική,σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Τι  Δ ι σ κ ά ρ α  είναι αυτή!
Διανύοντας εποχή <Κορονοιού> και Καραντίνας που δεν ξέρουμε πότε και πως θα τελειώσει...
Και(απ'ότι μας λένε)είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό σε έναν άγνωστο πόλεμο.Διότι σ'ένα πόλεμο μπορεί να δεις τον εχθρό.Μπορείς να δεις,για παράδειγμα,από που έρχονται οι σφαίρες.Εδώ ο εχθρός είναι αόρατος.Ο καθένας που έρχεσαι σε επαφή μαζί του καθημερινά μπορεί να είναι μια σφαίρα!
Και επειδή διανύουμε και Μ.εβδομάδα που θα μας οδηγήσει σ' ένα πάσχα αλλιώτικο από τα άλλα...και ενώ ταξινομούμε και αρχειοθετούμε την δισκοθήκη μας ξαναθυμόμαστε άλλες Μουσικές!
Μουσικές που περισσότερο σε οδηγούν σε προσωπικό διαλογισμό,απολογισμό και αναζητήσεις.Μουσικές που,ίσως,μόνο στα όνειρά του θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος.
Μια μικρή <σταγόνα>μόνο από την προσωπική μας δισκοθήκη βινυλίου με Δέκα(10)Θέματα ακολουθεί.

Είναι γνωστό στους φίλους που έψαχναν τη μουσική και πέρα από την επιφάνεια ότι στο Λονδίνο ξεκίνησαν πολύ σπουδαία μουσικά ρεύματα.Στα 80'ς στο<αντιεμπορικό>κρατικό ραδιόφωνο υπήρχε η εκπομπή του Α.Ζήλου.<Απόηχοι>.Από εκεί γνωρίσαμε συγκροτήματα όπως οι Legendary Pink Dots ή οι Pink Industry κ.α. που θα ακούσουμε εδώ σήμερα.Ακριβώς με την έναρξη της δεκαετίας του '80,λοιπόν,ξεκινά την πορεία της μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία η 4AD.
Αυτή η εταιρεία είχε να κάνει με διαφορετικούς,εναλλακτικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από Gothic Rock -New Wave και Post Punk μουσικές περιοχές.Η δράση της συνεχίζεται και για τις επόμενες δεκαετίες (του 1990 και του 2000 και μετά)αλλά εμείς σήμερα θα παραμείνουμε κυρίως στην αρχική δεκαετία στην πρώτη Underground ατμόσφαιρα όπως ακριβώς μεταφέρεται μέσα από την προσωπική μας δισκοθήκη βινυλίου.
Έτσι και αλλιώς αυτό το <είδος>δεν επιδέχεται ενδιάμεσες καταστάσεις.Ή θα το λατρέψεις ή δεν θα καταφέρεις,όχι να το αγγίξεις αλλά,ούτε καν να το πλησιάσεις ποτέ._


συνεχίζεται...

1.Pink Industry- Enjoy the Pain




2.Dead Can Dance- Anywhere Out Of the World





3.Bauhaus - Bela Lugosi's  dead




4.Joy Division - Isolation





5.Clan Of Xymox -Medusa




6.Pixies - Where is my mind



7.Legendary Pink Dots-I Love you in Your Tragic Beauty




8.Cocteau Twins - Wax & Wane



9.Pink Industry - State Of Grace



10.Lush - Lady Killers






Κείμενο,Φώτο & Μουσικές επιλογές


Γιάννης Βασιλείου.


(Φώτο από τον χειμώνα του '87 στη Σκύρο με τέτοιες Μουσικές)





Η Μουσική σήμερα:














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου