Τρίτη, Μαΐου 12, 2020

Golden Beach Hotel(1983-84) 19Τραγούδια


Στο σημερινό Μουσικό μας Αφιέρωμα θα πάρουμε μια χρονοκάψουλα που θα μας μεταφέρει στις κονσόλες του Golden Beach Hotel στην Ερέτρια τα καλοκαίρια (και φθινόπωρο) των ετών 1983-84 για να ξαναθυμηθούμε ορισμένα από τα τραγούδια-κομμάτια που ακούγαμε και χορεύαμε τότε εκεί.

Ένα πρωινό του καλοκαιριού του '83 περνώντας από το λογιστικό γραφείου όπου εργαζόταν ο Τάκης ο Αποστολίδη(επί της οδού Παπασκιαδά ήταν τότε)με ρώτησε αν θα μπορούσα να πάω να παίξω μουσική στο <Golden Beach>στην Ερέτρια.Το σκέφτηκα λίγο(γιατί θα έπρεπε να μένω εκεί τα περισσότερα βράδια της εβδομάδας)και αποφάσισα,τελικά,να πάω.Η καλοκαιρινή κονσόλα ήθελε αρκετό συμμάζεμα και είχε σοβαρές ελλείψεις από δίσκους,θέματα που αποκαταστάθηκαν στην πορεία.
Ξεκίνησαν τα <πήγαιν' έλα> Χαλκίδα-Ερέτρια και ο ανεφοδιασμός με μουσική από το <Music Planet>στην Αβάντων,στις <κολώνες> του αείμνηστου Γιάννη Καπνίση.Το <Golden>,τότε,υπό την διεύθυνση του Αντριά ο οποίος ήταν φίλος και με τον αείμνηστο τον Χάρυ Κλυν(!)που ερχόταν συχνά στο Golden.

<Από εδώ ο καλύτερος συνεργάτης μου>
Έτσι με είχε συστήσει στον μεγάλο Έλληνα κωμικό ο διευθυντής του ξενοδοχείου.Κανά δυό φορές που είχε τύχει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κρατούσαμε την κοιλιά μας από τα γέλια!...)

  Ο Τάκης(ο Αποστολίδης)από παλιά εκείνα τα χρόνια <τράβαγε> πολύ κόσμο από τη Χαλκίδα στα ξενοδοχεία της Ερέτριας για βραδυνή διασκέδαση...Μάλιστα από τα ψυχαγωγικά προγράμματα των Animateur στα ξενοδοχεία είχε μεταφέρει(με το δικό του τρόπο)αρκετά παιχνίδια σε χώρους διασκέδασης και εδώ στην πόλη όπως τα <Αστέρια>,Τα <Ζώδια>,ή και στην <Black Out> λίγο μετά.
(O Τάκης Αποστολίδης σε κάποιο 80's event στη ντίσκο Black Out.Στην κονσόλα διακρίνονται ο D.j. Leo και λίγο ο D.j. Λεωνίδας Μαρίνος)


Ο Γιάννης Βασιλείου στο <Golden Beach>
Θα ξανακούσουμε λοιπόν κάποια από τα υπέροχα κομμάτια που βρήκαμε σε κασσέτες εκείνης της εποχής! 
Στο Golden Beach παίξαμε για δύο σεζόν 1983 και 1984.
Αξιοσημείωτες ήταν οι τρομερές Ελληνικές βραδιές(folklore)για τους ξένους με όλους τους Παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς και τις φορεσιές-ενδυμασίες των χορευτών(κοστούμια)από το λύκειο Ελληνίδων


Ακολουθούν ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ!!!
Διευθυντής :<Αεροπλάνα τους έκανες πάλι χθες βράδυ...>

1.Pino D'Angio-Ma quale idea




2.Michael Jackson - Billy Jean


3.INDEEP-Last Night A Dj Saved my Life


4.Greg Kihn Band - Jeopardy


5.Queen -Another One Bites the Dust


6.Stone - Time**


7.Styx- Mr Roboto


8.Ultravox-Dancing with Tears in my eys


9.Icehouse- Hey Little Girl


10.Visage - Fade to Grey


11.Barclay James Harvest - Love on the Line







12.Police- Every breath You Take



13.Eurythmics -Sweet Dreams



14.Alphaville -Sounds Like A Melody


15.Little Richard - Tutti Frutti


16.Chubby Checker-Let's Twist Again


17.The Forminx - Jeronimo Yanka


18.Zorba the Greek -Sirtaki


19.Σαββατόβραδο στην Καισαριανή-Ξαρχάκος(Ορχηστρικό)



συνεχίζεται...


Κείμενο,φώτο & Μουσικές επιλογές:


Γιάννης Βασιλείου.










Η Μουσική σήμερα:






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου