Παρασκευή, Μαΐου 01, 2020

Embargo Club - 1995

Αν οι <dance After hours>στο <Movies Club>έβαλαν για τα καλά την House και Techno Μουσική στο μυαλό του νεανικού κοινού της πόλης,υπήρξαν κάποιες <Dance After hours>βραδιές στο <Embargo> που παρακαλούσες να μην τελειώσουν.Και όταν κάποια στιγμή τελείωναν μας έβρισκαν,αγκαλιασμένους, μεθυσμένους από το ρυθμό που εξακολουθούσε να παίζει μέσα στο μυαλό μας,στις πιο κοντινές παραλίες της περιοχής να χαζεύουμε τα χρώματα του ανατέλλοντος ηλίου.
Σήμερα θα θυμηθούμε ορισμένα από τα κομμάτια που ακούγαμε και χορεύαμε
στο <embargo club>κάτι τέτοιες <After>...νύχτες!
Και κάτι φαινομενικά ψιλό-άσχετο.
 Ο πολύς κόσμος,τότε,δεν ήξερε τι είναι τα κινητά εφόσον μόνο στις ταινίες τα είχε δει!Έτσι εάν τύχαινε να δουν κάποιον με κινητό τηλέφωνο να μιλάει τον κοιτούσαν με μεγάλη έκπληξη και τα σχόλια ποικίλης μορφής έδιναν και έπαιρναν. Ένα από τα πρώτα κινητά που κυκλοφορούσαν τότε(1994-95)σε επαρχιακή πόλη και είχε προκαλέσει,άθελά του,μεγάλο σαματά(!)με την κεραία του όταν βρέθηκε στην κονσόλα κάτω από τα ηχεία του Club!

Και ένα από τα κομμάτια που είχαν κυκλοφορήσει λίγο πριν αλλά αποτελούσαν μέρος του <After>προγράμματος.
Το <embargo> αφού πρώτα εσωτερικά ισοπεδώθηκε (ήταν παλιό σπίτι,μονοκατοικία πρώτου ορόφου στην Αβάντων & Επιμενίδου)αποτέλεσε την συνέχεια του <Rock Cafe> που με τη σειρά του ήταν η συνέχεια της Pub <Figaro>!(Φοιτητικό στέκι πολύ πριν γίνει η φοιτητική εστία στα Ψαχνά.Τότε οι φοιτητές έμεναν εντός Χαλκίδας.Γενικά:Πολύ Χρήμα!)
Στο <Εmbargo> λοιπόν,του Δημήτρη Βολιώτη,με ξύλινη οροφή,πέτρα,παλιά αντικείμενα-αντίκες για ντεκόρ,κεριά και μια κούνια να κατεβαίνει από ψηλά...
Πάμε να ακούσουμε Μο υ σ ι κ ή !Πάμε να ξεκινήσουμε :
Ο Γιάννης Βασιλείου στο <Embago Club>
Ας θυμηθούμε μερικά από τα κομμάτια.

1.Dead Can Dance - Saltarello


2.Urge Overkill - Girl You'll be a Woman Soon


3.Rage Against the Machine- Bullet In the Head

4.The Breeders - Cannoball5.Stereo Nova - Mikro Agori***


6.Babylon Zoo - Space Man7.Eskimos & Egypt


8.Electrotete - I love you9.Jaydee-Plastic Dreams10.Atlantic Ocean -Waterfall11.Rene' et Gaston - Conte de Fees12.Robert Miles - Children


13.Faithless - I Can't get no Sleep**


14.Joe T Vannelli - Sweetest Day Of May


15.Subliminal Cuts -Le Voie Le SoleilΚείμενο,φώτο& Μουσικές επιλογές:

Γιάννης Βασιλείου.


συνεχίζεται...
Η Μουσική σήμερα:0 comments:

Δημοσίευση σχολίου