Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Top Hat Music from Tape 1980-81

 


Με αφορμή τον θάνατο του Ολλανδού μηχανικού και τεχνικού ήχου Λού Ότεν ο οποίος ήταν ο εφευρέτης της κασέτας,θα ακούσουμε σήμερα από 90άρα(!)κασέτα πρόγραμμα
 από την disco <Top Hat> στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Για όσους βέβαια παρακολουθούν το blog μας ξέρουν πως εδώ και αρκετά χρόνια κάνουμε αφιερώματα από κασέτες που υπάρχουν στα αρχεία μας.Και ας ξαναγίνονται σήμερα μόδα(και πάλι!)όλα αυτά.Βινύλια,κασέτες κ.λ.π.
Θα πάμε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην πρώτη all time season Disco που λειτουργούσε (από τα 70'ς)στην Χαλκίδα.Η ντίσκο <Top Hat>του Σ.Τσατσαρώνη.
(Εκείνα τα χρόνια βέβαια,στην πόλη,λειτουργούσαν σαν disco και τα <Αστέρια>,αλλά αυτό συνέβαινε μόνο τα καλοκαιρινά βράδια.)
Σπουδαία ονόματα-παλιοί και καλοί dj's της πόλης πέρασαν από τα πλατό της <Top Hat>.
Ο μεγαλύτερος βέβαια, ο Γιάννης.Καπνίσης.Ο Σπύρος Σαββίδης.Ο άλλος ο Γιώργος(δεν θυμάμαι το επώνυμό του),Ο Στάθης Λειβαδίτης,Ο Γιάννης Βασιλείου(εκεί παίξαμε για πρώτη φορά επίσημα μουσική σε κόσμο.Με πίστα!)και άλλοι...

Ρίξαμε λοιπόν,μια ματιά στα αρχεία μας με τις κασσέτες και τραβήξαμε μια από τα προγράμματα το καλοκαίρι του '81 στην <Top Hat>.
Αξίζει να αναφέρουμε πως από το 1960 που πρωτοκυκλοφόρησαν οι κασέτες σε όλο τον κόσμο πουλήθηκαν 100 δισεκατομμύρια περίπου κασέτες!

Κείμενο,φώτο και d.j. set από κασέτα 
Γιάννης Βασιλείου.






17:00 p.m.
Start Here :






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου