Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Έντεκα(11)Off Town-Hide Out Τραγούδια(1995)


Η σεζόν 1994-95 μας βρίσκει ανάμεσα στην Off Town-Hide Out-Άνοιξη-καλοκαίρι(με ένα πέρασμα και από το Gaz)και στο <Πάνθεον>τον χειμώνα(μαζί με Στέλιο και Ράνια)στον δεύτερο κύκλο συνεργασίας μας -με το <Πάνθεον>-ο οποίος είχε ξεκινήσει από το 1993.
Σήμερα όμως θα κάνουμε Zoom(!) σε ένα φημισμένο Club του εικοστού αιώνα.
Την <Off Town>η οποία παλιά(στα 80'ς)ήταν η disco <Hide Out>.
Ο Γιώργος Σπύρου με είχε καλέσει στο γραφείο του για να σκεφτούμε,να συντάξουμε και να γράψουμε το κείμενο ενός ραδιοφωνικού spot που θα έπαιζε στον Pop fm.(o Pop εκείνα τα χρόνια με τον ενθουσιασμό και το μεράκι μιάς παρέας παιδιών έγραφε την δική του μοναδική ιστορία στα τοπικά ερτζιανά.)Είναι μια εποχή όπου <το αγροτικό>αποτελεί μία ιδιαίτερα καυτή πατάτα για την κυβέρνηση.Οι αγρότες κόντρα στις αποφάσεις της Ευρωπαικής Ένωσης,για τις τιμές των προιόντων τους αλλά και για άλλα αιτήματά τους,ξεκινούν <μπλόκα> με τα τρακτερ και κόβουν την χώρα στα δύο!
Επειδή οι κινητοποιήσεις τους είναι πανελλαδικές έρχονται και στην περιοχή μας.Έτσι είναι αδύνατον να φθάσεις με τον ορθόδοξο τρόπο(τον εθνικό δρόμο)από την Χαλκίδα στο Βαθύ Αυλίδας,όπου βρισκόταν η Off Town -Hide Out.Αποφασίζουμε,λοιπόν,να φτιάξουμε ένα spot-παιχνίδι(!)που θα υποδείκνυε,στους ακροατές,τον τρόπο και τις οδηγίες που θα έπρεπε να ακολουθήσουν για να φτάσουν στο Club για το παραδοσιακό Maske Party!
Το είχαμε ονομάσει: <Τρακτέρ Game>!
To spot εξηγούσε,με χαριτωμένο τρόπο,τους ελιγμούς που θα έπρεπε να κάνουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων για να αποφύγουν τα <μπλόκα>των τρακτερ και να βγουν στον παράκτιο δρόμο που θα τους έβγαζε στην Off Town!
Μην ξεχνάτε,τότε δεν υπήρχαν ούτε τα κινητά ούτε αυτή ψηφιακή τεχνολογία και τα social media που χρησιμοποιούμε ως δεδομένα σήμερα!Τα CD Players,για παράδειγμα,μόλις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις κονσόλες των d.j.'s οι οποίοι,ακόμα,κάνουν το κυρίως πρόγραμμά τους με πικ απ και δίσκους.Ακόμα και οι συναλλαγές μας γίνονταν με δραχμές!Νομίζω διακρίνονται τα δεκαχίλιαρα στην ζαρτιέρα(!)της Λέλας όπου τα είχαμε βάλει εκεί για την ανάγκες της φωτογραφίας καθώς η Λέλα είχε... μεταμορφωθεί σε <Evil Woman>😈!

Στο Μουσικό μας αφιέρωμα σήμερα θα ξαναθυμηθούμε έντεκα(11)από τα τραγούδια που έπαιζε
 ο Γιάννης Βασιλείου στην <Off Town-Hide Out> Στην Αυλίδα.
Η <Hide Out>των αδελφών Σπύρου αποτελούσε το <must>στην καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση και πριν από την εμφάνιση του <Gaz>(το καλοκαίρι του 1991).
Κάθε χρόνο,εκεί κοντά στις απόκριες,ξεκινούσαν οι Σαββατιάτικες εκτός πόλεως αποδράσεις στο Βαθύ Αυλίδας στην disco Hide Out(παλιότερα)που στην συνέχεια πρόσθεσε και το συνθετικό 
OFF TOWN! αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας ουσιαστικά και τον εσωτερικό χώρο του κτηρίου.Αρκετά από τα βήματα της εξέλιξης της off town,τότε,από την διαμόρφωση του χώρου μέχρι την αυστηρή πόρτα(Face Control>κ.ο.κ. έγιναν επάνω στα πρότυπα του <Αλέκου>στον Κάλαμο.
Όμως είναι γεγονός πως,από τότε,τα μαγαζιά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών όταν το αποφάσιζαν... ξεχώριζαν για το στυλ και την προσεγμένη αισθητική τους.
Εκείνη την δεκαετία,για παράδειγμα,δεν υπήρχαν απόκριες χωρίς το μεγάλο <Μασκέ Πάρτι>στην Off Town(!) και το μουσικό τσιμπούσι που ακολουθούσε από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και τελείωνε αργά το βράδυ.Παραθεριστές από Αθήνα,επώνυμοι,Celebrities,και μεγάλο κομμάτι της Χαλκίδας,νεολαία και όχι μόνο,προτιμούσαν την Off Town για αποδράσεις διασκέδασης από και προς την περιοχή της Χαλκίδας.

Γιάννης,Λέλα,Ηλίας στο <Maske Party>εκείνης της σεζόν στην <Off Town-Hide Out>

Οι φωτογραφίες(από το προσωπικό μας αρχείο) είναι από τις Απόκριες 1995.
Στην κονσόλα της Off Town με τον Ηλία στα φώτα.

Τα μουσικά προγράμματα στην <Off Town> ήταν αυστηρά mainstream και τα κομμάτια απαραιτήτως<πιασάρικα>.

Εδώ θα ξαναθυμηθούμε έντεκα(11)από αυτά που παιζαμε εμείς εκεί!.
Ξεκινάμε:


1.Lois Lane - It's the First Time**


2.Youssou N'Dour &Neneh Cherry- 7 Seconds**


3.D-Emotion Project -Pritouritze Planinata***


4.Andru Donalds - Michale*


5.Yaki Da - I saw you Dancing*


6.Le Masque - Marcel*


7.Crystal Waters - Pure Love*



8.Everything but the Girl Missing(Σε αυτή την εκτέλεση!)**




9.Charlene Smith - Too Much For Me****



10.Liquid City-Giving My All **



11. 3 Mustaphas 3 - Anapse to Tsigaro*


Εμείς μέχρι εδώ!
Τραβάμε μια γραμμή
--------------------------------------------------------------------------------
και..

Άντε,
και τρία(3)τραγουδάκια(Off Town εκείνης της εποχής!)για τις περασμένες ώρες, 
για Τα Τραπέζια με <Τα Μπουκάλια>!...
κατ'εντολή της ...<Off Town>!

1.

2.



3.



Δεν περιγράφω άλλο!
....



Κείμενο,φωτο & Μουσικές επιλογές :




Γιάννης Βασιλείου.

συνεχίζεται...




Η Μουσική σήμερα :




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου