Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020

Disco Surf - Αιδηψός-Εύβοια 1984-85 Part 1. Italodisco Set

 

BACK TO THE 80'S 
Βουτιά(!)στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού σήμερα.Στην δεκαετία του '80 και την disco -Surf !
Στα πλατό ο Στάθης Λειβαδίτης εκείνη την σεζόν.Στο μπαρ,για ένα διάστημα και ο Δημήτρης(Μπόη).
Ο αείμνηστος Λεωνίδας(ιδιοκτήτης της disco)είχε δημιουργήσει ένα κοινωνικό status εκείνη την εποχή στην νυχτερινή ζωή(και όχι μόνο)της Αιδηψού καθώς αρκετοί επώνυμοι από το εγχώριο,αλλά και το ευρύτερο, jet set κατέφθαναν εκεί και είχαν γίνει θαμώνες στην disco.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη,η Μελίνα Μερκούρη και άλλοι ήταν ορισμένοι από τους επώνυμους που σύχναζαν στην <Surf>.
Παράλληλα τα ιαματικά νερά της περιοχής αποτελούσαν πόλο έλξης τα καλοκαίρια και για αρκετούς ξένους(Γερμανούς,Ολλανδούς)που έκαναν τις διακοπές τους εκεί.
Σήμερα θα ακούσουμε μια ώρα με Italo disco(Euro disco) Μουσική με υλικό που έχουμε αντλήσει-εν μέρη,διότι το υπόλοιπο μουσικό υλικό του αρχείου καταστράφηκε λόγω παλαιότητας του tape-από κασέτα εκείνης της εποχής!Εν συνεχεία,επεξεργαστήκαμε τα κομμάτια που καταφέραμε να επαναφέρουμε συμπληρώνοντας το ωριαίο σετ με δικές μας ανάλογες μουσικές επιλογές-tracks τα οποία παίζαμε και εμείς τότε.

Είναι η εποχή όπου σε όλες τις Ευρωπαικές πίστες των Discotheque δεσπόζει το μουσικό-χορευτικό ρεύμα της Italo Disco,γεγονός που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες και τις Disco στην Ελλάδα.
Η αξία αυτής της μουσικής(της Διαστημικής Disco!)θα αποτιμηθεί,πραγματικά,πολλά χρόνια μετά.



Το σετ ξεκινά στο αγαπημένο web radio.


Κείμενο,φώτο :Γιάννης Βασιλείου. 
Μουσικές Επιλογές Στάθης Λειβαδίτης-Γιάννης Βασιλείου.
D.J.'s 80's



συνεχίζεται...





Η Μουσική σήμερα :






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου