Παρασκευή, Μαΐου 15, 2020

Disco Top Hat (Summer 1981-82)Songs!

Εδώ βρισκόμαστε στην είσοδο της Discotheque <Top Hat> στην Χαλκίδα το καλοκαίρι του 1981.
Θυμάστε την είσοδο της Disco με το ψηλό μαύρο καπέλο στη γυάλινη πόρτα?
(Το <Top Hat> ήταν εκεί που σήμερα βρίσκεται το IEK Praxis στην Λεωφόρο Γ. Χαινά)
Η θερινή <Top Hat> ήταν φτιαγμένη μέσα στα δέντρα και το πράσινο.Με χαλίκι και πλάκες κάτω και με μια τριγωνική πίστα με κολώνες.Τα ποτενσιόμετρα της κονσόλας ,που οδηγούσαν τα πικ απ,δεν άνοιγαν και έκλειναν με το συνήθη τρόπο αλλά με περιστροφική κίνηση(!) εκατόν ογδόντα μοιρών δεξιά και αριστερά.Αυτό έκανε πιο δύσκολες τις μίξεις.
Από εδώ ξεκίνησαν την πορεία τους-ως d.j.'s -ορισμένοι παλιοί γνωστοί,καλοί φίλοι και συνάδελφοι από τη Χαλκίδα.(Λεωνίδας Κάλλας,Σπύρος Σαββίδης,Στάθης Λειβαδίτης κ.α.)Κάποιοι δεν είναι πια ανάμεσά μας όπως ο Γιάννης ο Καπνίσης(ο σπουδαιότερος από τους παλιούς δισκοθέτες) ή ο Σπύρος ο Τσατσαρώνης που εκείνα τα χρόνια είχε τη διαχείριση της Disco <Top Hat>.
Η ντίσκο αυτή λειτουργούσε χειμώνα-καλοκαίρι από την δεκαετία του '70.Ο κύκλος της έκλεισε κάπου εκεί κοντά στη μέση με τέλη της δεκαετίας του '80.

Το καλοκαίρι του '81 ,λοιπόν,ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε,επί πληρωμή,μπροστά σε κόσμο και σε πίστα που σήμαινε πως ο κόσμος θα έπρεπε να χορεύει!Δεν έχουμε καλά-καλά ενηλικιωθεί κι όμως θα κρατήσουμε ζωντανή τη Σαββατιάτικη πίστα της <Top Hat> ! Φυσικά όλο αυτό με συμβουλές και καθοδήγηση από τους μεγαλύτερους.Έχουμε ήδη αρχίσει από τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργούμε την προσωπική μας δισκοθήκη βινυλίου,αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.Μερικές φορές ήταν απαραίτητο να πηγαίνουμε και τα μεσημέρια στην ντίσκο και ενώ οι υπόλοιποι θα καθάριζαν και θα έκαναν την απαιτούμενη προετοιμασία  εμείς θα έπρεπε να <διαβάσουμε>τους δίσκους που θα βάζαμε το βράδυ.
Η <Top Hat>είχε τρομερή δισκοθήκη.Μάλιστα,ο Σ.Τσατσαρώνης με τον Γ. Καπνίση πήγαιναν τότε και Γερμανία(υπήρχαν επαφές και <άκρες>του Σπύρου εκεί)και έφερναν δίσκους.Δίσκους που δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα.

Είναι η εποχή που Ο Γιάννης Πετρίδης στο Ά πρόγραμμα('81-'82)στην απογευματινή εκπομπή του(που δεν χάναμε με τίποτα!)μεταξύ άλλων παίζει και κομμάτια από την Γερμανική ποπ και ροκ σκηνή,όπως οι Camilla Motor ή οι Spliff κ.α.Κομμάτια που είχαμε συμπεριλάβει,αργότερα,σε μια κασσέτα 90άρα(!)που είχαμε ηχογραφήσει στην <Top Hat>.Μερικά από αυτά θα ξαναθυμηθούμε στο σημερινό Μουσικό μας Αφιέρωμα.
Αυτό που πραγματικά μου λείπει από εκείνα τα χρόνια είναι πως τρώγαμε ό,τι θέλαμε (η ηλικία που ο οργανισμός μεταβολίζει ακόμα και πέτρες(!) χωρίς να μας νοιάζει και μπορούσαμε μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθούμε από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη!


Η φώτο αυτή είναι από μια βραδιά με περισσότερο ροκ Μουσική,τον προηγούμενο χειμώνα,στο <Top Hat>



Καλοκαίρι '81-'82 Μ Ο Υ Σ Ι Κ Α Ρ Ε Σ !!!

 Το Δικό μας στίγμα εκεί.

Ξεκινάμε:

1.Buggles - Iam A Camera


2.Human League -Darkness 




3.Cure - In Your House



4.Police - Bring On the Night***

(Δεν υπάρχει το Κομμάτι!!! 'Οσες δεκαετίες και αν περάσουν)


5.Fischer-Z -Battalions Of  Strangers


6.Soft Cell - Tainted Love


7.Sharp Ties - Get That Beat


8.Camilla Motor - Rosa Video


9.Spliff - Deja Vu




10. Dexys Midnight Runners - Come on Eileen



11.S.O.S BAND - Take your Time


12.Gap Band - Burn rubber on me


13.Jimmy Bo Horn - Is it in*


14.Sugar Hill Gang - Rapper's Delight


15.Kurtis Blow -The Breaks


16.Diana Ross - Upside Down


17.La Flavour - Mandolay*


18.Lakeside - Fantastic Voyage *



Κείμενο,φώτο & Μουσικές επιλογές:

Γιάννης Βασιλείου.

συνεχίζεται...




Η Μουσική σήμερα:




1 σχόλιο:

  1. Φιλαράκο καλημέρα
    Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα με αυτή την αναφορά σου για την Top Hat . Η αλήθεια είναι οτι δεν σε θυμάμαι καλά περνάνε και τα χρόνια ... Στην Top Hat πέρασα πολλά καλοκαίρια , αξέχαστα καλοκαίρια , ξέρεις γιατί , γιατί ο Σπυρος ο Τσατσαρώνης ήταν θείος μου , ο αδελφός της Μάνας μου , υπέροχος ανθρωπος , οχι γιατι ηταν θειος μου αλλά γιατι ηταν πραγματικά !!! Απ οτι καταλαβαίνω είσαι Χαλκίδα , πέσμου εναν τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου να θυμηθουμε τα παλια όταν βρεθώ στη Χαλκίδα , αν μπορείς φυσικά , λέγομαι Γιώργος . Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή